Företagsinformation för B2B-säljare

Sälj smartare: Arbeta datadrivet och prioritera rätt

Bearbeta rätt företag, följ dina kunder i realtid, gör effektiv research. Goavas plattform rekommenderar företag till B2B-säljare.

Refero

40%

Sparad tid

50%

Ökad mötesbokning

Hur såg ert arbetssätt ut innan Goava?

Vårt arbetsätt var väldigt likt ”Det gamla traditionella sättet”. Hitta prospekt > Leta information > Kontakta > Boka möte > Genomföra möte > Avtalsdiskussion > Sign eller inte. Dvs antingen bara ringa till bolag på ”måfå” och chansa. Titta på t.ex. Allabolag, försöka googla efter något som hänt verksamheten så att man kan maila eller ringa med ett litet varmare samtal än tidigare. Strukturen för att hitta verksamheter som liknar våra kunder har varit svårt innan Goava.

Hur ser er säljorganisation ut?

Vi är ett mindre bolag med totalt 10st anställda. Det är jag tillsammans med min säljande VD som står för mesta av kundrelationerna och kundaktiviteterna. Vilket gör att vi behöver bra tjänster och program för att underlätta vår vardag och optimera säljtimmarna på bästa möjliga sätt. Att även få nyheter eller information som rör våra befintliga kunder ökar relationerna mot våra befintliga kunder vilket gör att referensförsäljning kan öka. För utan våra trogna kunder blir allt svårare.

Hur använder ni Goava?

Vi på Refero använder det för att få reda på vilka bolag som är varmare för just oss. Så att vi lägger tid på rätt prospekt som t.ex. liknar våra befintliga kunder, hjälpa verksamheter som inte har bra lönsamhet, få information när det kommit en ny ekonomichef m.m. Vilket vi enkelt kan hitta via filter i Goava. Att lägga tid på rätt verksamhet är väldigt viktig för oss som liten organisation då vi jobbar mot per omsättnings stora privata bolag samt offentlig sektor.

Nämn en fördel?

Vi har blivit mer effektiva i att boka möten då vi snabbt kan dyka in på referens eller ”why:et” dvs vi kan kontakta prospektet med ambition att boka möte pga ekonomiska skäl, liknande kunder eller att Goava har snappat upp en nyhet som är intressant för oss och prospektet. Jag skulle säga att vi har ökat vår mötesbokning med 50%. Vi stänger affärer snabbare och lite enklare då vår verksamhet och tjänst är komplex och vi har färre potentiella kunder än många andra verksamheter.

Vad är din generella uppfattning?

Goava imponerade på mig då jag gillar att effektivisera saker och när saker blir bättre. På den relativt korta perioden vi har varit kund så har Goava skapat en mobil app som gör att jag enkelt kan få notiser när saker händer och läsa nyheter om både mina kunder och våra prospekt ”on the go”.

De har även skapat Discover som föreslår potentiella kunder ännu enklare. Som de beskriver, likt Spotify, Netflix mfl. Dvs föreslår andra låtar eller filmer du kanske kan tycka om baserat på det du lyssnat eller tittat på. Tänkt dig det i ett säljsammanhang, det är genialiskt!

  Men man glömmer ibland bort Goava och går tillbaka till det gamla arbetssättet och då märker man hur bra Goava är som ett verktyg när man kommer på sig själv och jobbar på rätt sätt igen.  

Continue to our site

Ok
Cancel
Vinnare B2B Sales Tool Supplier 2020

På vår site använder vi cookies. Om du vill fortsätta antar vi att du accepterar detta.