Goava Discover- smart AI för att hitta kunder

28 november 2019
Tillbaka till översikten

Vi har nyligen lanserat en ny funktion vid namn Discover. Discover tar prospektering till en helt ny nivå när det kommer till att hitta rätt företag att sälja till. Idag tänkte vi djupdyka i möjligheterna som skapas när B2B-organisationer använder sig av Discover på rätt sätt – häng med!

Vad är Goava Discover?

Grundtanken med Goava Discover är att rekommendera vilket företag en B2B-säljare bör bearbeta härnäst. Istället för att bearbeta en lista från A till Ö så rangordnar vår plattform prospekten utefter relevans och potential. För vem har tid att låta slumpen styra?

I Discover kan du välja att filtrera bort kunder och företag som redan bearbetas. Därmed kan du känna dig säker på att det är fritt fram att bearbeta företagen som rekommenderas. Dessutom kan du skapa listor som baseras på dina drömkunder och få dem filtrerade efter relevans och likheter i kunder ni gör affärer med idag.

Vill se Goava Discover live, signa upp dig på vår webinar här.

Så kan du arbeta med hjälp av Discover

För er som är nya till Goava kan vi nämna att vår plattform består av tre huvudfunktioner: hitta, följa och utforska. För att vi ska kunna beskriva Discovers fulla potential så är det viktigt att ni även förstår hur de fungerar – låt oss gå igenom dem lite snabbt.

Hitta företag

Vår plattform rekommenderar vilka företag du borde bearbeta. Istället för att du ska ödsla tid på att leta efter intressanta företag så hjälper Goava dig att prioritera dina insatser. Vår algoritm utgår från vilka företag du lyckas omvandla till kunder och blir smartare och smartare ju mer du använder Goava.

Följ företag

Dagens kunder och prospekt förväntar sig att du är lyhörd och proaktiv i dina kontakter. Men att hålla koll på vad som händer bland alla företag är både svårt och tidsödande. Samtidigt är det livsviktigt eftersom man annars riskerar att missa händelser som är kritiska för säljprocessen. Goava bevakar vad som skrivs om Sveriges samtliga företag så att du blir notifierad när viktiga händelser inträffar.

Utforska företag

För att vara ordentligt påläst och relevant i dina säljdialoger behöver du göra research på bl.a. webben, i företagsdatabaser, social media och i olika nyhetskällor. Research som tar tid. Med Goava får du all relevant företagsdata på ett ställe; i mobilen, på datorn eller i CRM:et. Du håller dig påläst och blir mer relevant i dialogen.

Så var kommer Discover in i bilden?

Discover hjälper er i första delen av säljtratten: att hitta nya, relevanta företag att bearbeta. Med hjälp av Discover får säljare rekommendationer på företag som är redo att bearbetas; inga bolag som redan är kunder, inga bolag som bearbetas av en kollega, utan bara de som har bäst potential.

Rekommendationerna baseras på vilka som utgör era bästa kunder. Discover tar hänsyn till en lång rad egenskaper i företag för att dra slutsatser om vilka som borde prioriteras högst. Eftersom en säljare slipper göra jobbet med att gissa bland egenskaper och sedan prioritera företagen baserat på magkänsla, så innebär Goava Discover självkörande prospektering. Eftersom Discover dessutom lär sig av positiva utfall så är den dessutom självlärande.

Vill man kan man även lägga på ytterligare filter för att få ännu skarpare rekommendationer. Låt oss gå in på hur det kan användas rent konkret.

Suspect, Prospect & Lead, MQL & SQL – var mappar Discover in?

Discover går att mappa med de olika vedertagna processteg som företag arbetar med. I och med att du kan sätta upp egna processteg i Discover så kan du slussa företag genom de olika stegen enligt den process du identifierat som best practice för er. En del företag jobbar exempelvis med stegen Suspect, Prospect och Lead, andra med begrepp som Market Qualified Lead (MQL) och Sales Qualified Lead (SQL).

På Goava arbetar vi en process där vi identifierar vertikaler som vi vill vända oss mot. Eftersom Discover automatiskt gör en analys av ens befintliga kundstock, får våra säljare förslag på företag att bearbeta utifrån den typ av kundföretag som varje enskild säljare vill bearbeta. Dessa klassificeras av säljaren som lägger över de bästa förslagen på en lista med företag att bearbeta. De som resulterar i en affärsdialog hamnar i en lista som synkroniseras med vårt CRM, och i slutändan hamnar så många som möjligt i vår kundlista.

Låt oss ta ett exempel..

Ni har en säljare som bearbetar rekrytering- och bemanningsföretag. Genom att först välja ut de allra mest intressanta rekryterings- och bemanningsföretagen ur kundlistan kan säljaren sedan använda Discover för att upptäcka alla andra företag som liknar dem, samt sortera dem på relevans. I feeden med rekommenderade företag så klickar säljaren på knappen “Mina leads” för att välja ut dem och säkerställa att ingen annan i säljorganisationen kan bearbeta dem samtidigt.

Från listan “Mina leads” kan säljaren sen markera vilka som var intresserade och resulterade i en säljdialog respektive vilka som inte var det. Det blir alltså enkelt att upptäcka sin hitrate. Dessutom kan ni hitta företag som ni vet skulle bli bra kunder, utan att behöva lyfta ett finger. Låt Goava göra jobbet och fokusera själv på att sälja mer.

Algoritmen blir bättre och bättre

För varje företag du lägger till bland “Mina leads” eller väljer att diskvalificera, vässas algoritmen. Genom att lära algoritmen vad som är ett bra prospekt för just dig så blir rekommendationerna skarpare.

Företag som arbetar strategiskt med Discover som rekommendationsmotor kommer aldrig att stå utan affärsmöjligheter. Man sparar värdefull säljtid genom att Discover utesluter era kunder och prospekts som är under bearbetning och ni slipper göra det manuellt.

Glöm inte signa upp dig på vårt webinar där du får se Discover live. Du gör det här.

Vill du veta mer om Goava?

Boka in en personlig rundtur i plattformen.

Boka demo