Pia Ganeva - Goava Sales Intelligence

26 februari 2019
Tillbaka till översikten

Dags för denna månadens ”Goava möter”. Denna månaden träffar vi Pia Ganeva! Pia grundade 2008 företaget Nikita som är en oberoende konsultförmedlare, idag jobbar Pia som CEO för moderbolaget Ganevi Group. Vi pratar, bland annat, om vad man ska tänka på innan man startar eget och hur man kan få fler kvinnor till försäljningsyrket. För er som föredrar att lyssna istället för att läsa finns hela intervjun längst ner i inlägget – häng med!

Hur hamnade du där du är idag?

Så som jag tror att många andra hamnar där de hamnar, genom tillfälligheter. När jag startade Nikita hade man inte upptäckt hur mycket framtiden IT var, idag är det verkligen inte så. 2008 öppnade jag Nikita, då hade jag sett att det fanns ett fönster på marknaden. Det gick att göra det på ett annat sätt.

Tips till personer som vill starta eget?

Jag tror att man ska starta eget av rätt anledningar. Man måste tro på det man gör och man måste brinna för det och förstå att det kommer ta tid. Det måste vara lustfyllt. Många har en felaktig bild av att starta eget.

Om man inte är våghalsig så ska man nog utmana sig själv lite steg för steg. Det är när man är utanför sin comfortzone som man växer.

Vilka är de störst förändringarna du har sett i branschen?

Säljmässigt? När jag startade Nikita så var det nästan ingen som visste vad en förmedlare var. Det var ett nytt sätt att göra det på. Idag finns det ingen som inte vet vad en förmedlare är.

Har försäljning blivit mer relationsbaserat?

Jag tror man måste välja. Är man transaktionell så ska man satsa på att automatisera sin produkt, någon form av självservice. Men har man en mer komplex produkt måste man hitta säljare som kan hantera det.

Hur kan man locka fler kvinnor till jobb inom försäljning?

Värdeskapande! Jag tror att det lockar mycket kvinnor att skapa värde. Det gäller alla försäljning. Det är meningen att alla parter ska vara nöjda.

Stort tack Pia för att du ställde upp! Intresserade av Nikita? Klicka här.

Vill du veta mer om Goava?

Boka in en personlig rundtur i plattformen.

Boka demo