Tvillinganalys med AI - Goava Sales Intelligence

24 juni 2018
Tillbaka till översikten

Som duktig företagssäljare är du troligen världens främsta expert på ditt företags målgrupp!

Att bygga ett system som rekommenderar nya affärsmöjligheter åt företagssäljare är ungefär som att bygga ett system som rekommenderar filmer åt professionella filmkritiker. Det är helt enkelt svårt. Det kräver en god portion ödmjukhet i tillägg till domänförståelse och tekniskt kunnande. Så Goava lanserade ödmjukt den första delen av vårt rekommendationssystem i för en dryg vecka sedan.

Tre aspekter som vi framförallt har fokuserat på

  • Relevans – Systemets huvudsyfte är att ge relevanta insikter och rekommendera nya relevanta affärsmöjligheter.
  • Kontroll – Du som användare är ofta den främsta experten på din egen målgrupp. Vi har därför utformat systemet för att ge dig möjlighet att kontrollera vilka faktorer som används för att göra rekommendationer.
  • Transparens – Vi strävar efter att i så stor utsträckning som möjligt visa och förklara hur systemet kommit fram till rekommendationerna och därigenom även förhoppningsvis ge dig nya insikter om din målgrupp.

Hur det fungerar

I första steget av vår lansering har vi fokuserat på enkelheten i att hitta ett nytt lead. Att hitta bra leads är inte alltid så lätt som bekant. Vill du hitta fler företag som liknar din bästa kund? då går du helt enkelt in på den kunden i Goava och så kommer du få rekommendationer på fler företag som liknar den kunden. Rekommendationen baseras då på likheter i bolagsdata och företagets relationer med andra företag. Snabbt och enkelt.

Vi planerar att fortsätta lanseringen av rekommendationssystemet stegvis under de närmsta veckorna. I samband med detta kommer vi även publicera blogginlägg som fokuserar mer i detalj på de olika aspekterna som har styrt arbetet: relevans, kontroll och transparens.

Vill du se hur det fungerar och testa tjänsten på dina egna kunder? Boka in en tid för en demo!

Vill du veta mer om Goava?

Boka in en personlig rundtur i plattformen.

Boka demo