Academic Work spar tid på prospektering & kan fokusera på rätt saker

2 september 2021
Tillbaka till översikten

Academic Work är det största bemannings- och rekryteringsbolaget på tjänstemannasidan i Sverige och är kända för sin drivna säljorganisation, starka företagskultur och att de är väldigt framåtlutade när det kommer till att använda digitala verktyg.

2018 blev Academic Work utsedda till årets Commercial Excellence på The Sales Conference som varje år anordnar Nordens största B2B-mässa för sälj- och marknadschefer. Vi är riktigt stolta över att presentera Academic Works arbete med Goava som prospekteringsverktyg.

Hur arbetade ni innan Goava?

Vi hade ett annat verktyg som vi använde för prospektering. Marknaden för rekryterings- och bemanningsföretag har tappat 10% förra året men vi på Academic Work håller oss fortfarande över snittet. Dessutom har vi tagit mycket marknadsandelar i år och blev Sveriges största rekryteringsföretag under Q3 (2019).

Som Nordens största rekryterings och bemanningsföretag är vi givetvis nyfikna, hur ser er säljorganisation ut?
Vi är 140 st Account Managers som är renodlade säljare. Bland dessa är ett gäng teamleaders och säljcoacher. Dessutom har vi säljassistenter som prospekterar och bokar möten åt säljarna.

Utöver dessa är har de affärsområdeschefer. De har tilläggstjänster såsom Academy där de är 7 st specialistsäljare. Sedan har vi även contract och bid managers.

Hur använder ni Goava?

Det är främst juniorerna som behöver hitta nya prospekts att kontakta. Sedan använder våra affärsområdeschefer det det för att hitta nya målgrupper inom sina affärsområden.

Vad är er generella uppfattning om Goava?

Den är positiv. Det som vi drar mest nytta av är att man kan hitta företag som aldrig annonserar och som vi tidigare hade väldigt svårt att hitta. Det finns företag som säljarna hittar Goava som de aldrig hade hittat annars.

Våra säljare sparar en hel del tid, och behöver inte kämpa lika hårt för att ta sina KPI:er som tidigare.

Dessutom sparar vi en hel del tid eftersom prospekteringen går snabbare och vi kan fokusera på rätt saker.

Varför arbeta datadrivet?

Vi behöver hålla ett högt tempo. Genom att arbeta datadrivet kan vi arbeta med hög effektivitet och rikta våra insatser rätt. Detta går inte om man inte har tillgång till bra kunddata och företagsdata.

Dessutom sparar vi en hel del tid eftersom prospekteringen går snabbare och vi kan fokusera på rätt saker.

Vill du veta mer om Goava?

Boka in en personlig rundtur i plattformen.

Boka demo