Smart Hamster ökade antalet bokningar med 30 % och avslut med 25 %

7 december 2022
Tillbaka till översikten
 

Smart hamster är ett användarvänligt intranät som samlar allt du behöver på en plats. Personalhandbok, dokument, policys, formulär för ledighetsansökan, egenkontroller, riskanalyser, externa länkar mm. Smart Hamster skräddarsys efter företagets önskemål.

Rickard har en bred bakgrund inom olika branscher och har jobbat med olika typer av försäljning i många år. Han har en gedigen yrkesbakgrund från bland annat Kolmårdens djurpark, IKEA samt drivit sex krogar i Stockholm i sina yngre år. Idag driver Rikard Smart Hamster i Sverige AB.

Vad var anledningen till att ni köpte in Goava?
Vi har alltid jobbat väldigt traditionellt när det kommer till prospektering. Alltifrån att köpa in milslånga listor för att ringa kallt, till att ringa befintliga kunder för att vaska fram rekommendationer. 

Att boka 7 möten i veckan och ringa kallt till företag efter företag på en lista gav tyvärr alldeles för dålig ROI. Då min målgrupp är väldigt stor blev det svårt att pricka rätt, och när Goava sedan presenterade sin lösning där de analyserar mina kunder och presenterar en målgrupp för mig, blev min outreach plötsligt väldigt relevant och kvalitativ. 

“Redan efter ett par veckor av användande lyckades jag boka 10 möten varav 6 ledde till affär.”  

I Goava har Smart Hamster lagt in sina tidigare kunder och fått presenterat look a like företag i verktyget. De har hittat relevanta företag att ringa och boka möten med. Väl på företagskorten har Rickard kollat på uppgifter som antal anställda, omsättning och eventuella nyheter.

Att vara relevant i sin kundkontakt kan få flera positiva effekter, inte minst när det gäller mötesbokningar och avslut - vilket Rickard verkligen har fått erfara. 

“Efter att ha använt Goava nu i snart ett år har jag ökat antal bokningar med 30 % och mina avslut med ca. 25 %” 

Goava har verkligen hjälpt till att hitta relevanta uppgifter såsom omsättning och antal anställda men också vad företagen skriver på sin hemsida, potentiella kontaktuppgifter och anledningar till varför just jag borde ta kontakt med företaget. 

 

Vill du veta mer om Goava?

Boka in en personlig rundtur i plattformen.

Boka demo