Företagsinformation för B2B-säljare

Sälj smartare: Arbeta datadrivet och prioritera rätt

Bearbeta rätt företag, följ dina kunder i realtid, gör effektiv research. Goavas plattform rekommenderar företag till B2B-säljare.

Intresserad av digitala säljverktyg? Tre saker att tänka på

16 oktober 2018
Tillbaka till bloggöversikten

Spara tid på att effektivisera din säljavdelning? Det skulle förmodligen ingen tacka nej till! Låt oss vara ärliga, det är inte helt enkelt att hitta nya kunder, få dem att lyssna och samtidigt hålla koll på befintliga kunder. Kanske är du i tankarna att testa ett digitalt säljverktyg för att se om det skulle kunna lösa problemen? Spännande! Men med nya processer kommer det även nya fallgropar, därför listar vi tre saker som kan vara bra att tänka på, häng med!

1. Hur arbetar ditt säljteam idag?

Första steget är att kartlägga hur ditt säljteamet jobbar just nu. Arbetar de med andra digitala verktyg som gör att de känner sig trygga eller finns det en viss oro i teamet för att ändra arbetssätt? Ett av de viktigaste stegen för att lyckas med användningen av nya verktyg är att implementera på rätt sätt, annars finns det risk att ingen använder det – en riktig mardröm när investeringen väl är gjord.

Ett enkelt sätt att få med alla? Workshop! Där kan ni diskutera hur ni arbetar idag men också förklara hur ett nytt verktyg skulle kunna ge säljarna en mer effektiv säljprocess med ökad försäljning, se till att få med alla på tåget från början! Det kommer alltid finnas personer som är lite för bekväma för att ändra arbetssätt, men då kanske du ska visa dem detta inlägget.

2. Mål

Har ni kommit så långt att ni börjat undersöka olika verktyg så finns det förmodligen en anledning till det. Förmodligen är ni på jakt efter en förändring. Men för att kunna mäta om ett nytt verktyg faktiskt är lösningen måste ni sätta konkreta mål och vara beredda på att förändra era arbetsprocesser. Att implementera ett nytt verktyg men samtidigt försätta jobba likadant kommer inte leda till underverk.

Hitta intressanta mål att mäta. Kanske tycker ni att säljarna lägger för mycket tid på prospektering? Vilket kan gå hand i hand med att det inte är helt enkelt att hitta nya leads. Vi hör dig! Men det är viktigt att sätta mål, inte minst för att kunna mäta men också för att kunna motivera för övriga delar i företaget hur ett digitalt säljverktyg skulle kunna förbättra er försäljning. Tips? Sätt tre konkreta mål som ni aktivt följer upp.

3. Utmana dig själv!

Den har du aldrig hört innan va! Men sanningen är att om du inte vågar utmana dig själv eller dina kollegor så kommer ni inte komma framåt. Se till att få med dig någon i teamet som har ett intresse av nya verktyg och utmaningar. Den personen kan sedan fungera som mentor till övrig personal. På så sätt skapar ni en enkel kontaktväg för de personerna som inte är helt bekväma och minimerar risken för låg användningsgrad.

Det krävs självklart mod för att våga ändra arbetssätt, men en utmaning tackar väl ingen nej till?

Vill du veta mer om digitala säljverktyg? Kontakta oss här.

Continue to our site

Ok
Cancel
Vinnare B2B Sales Tool Supplier 2020

På vår site använder vi cookies. Om du vill fortsätta antar vi att du accepterar detta.