Företagsinformation för B2B-säljare

Sälj smartare: Arbeta datadrivet och prioritera rätt

Bearbeta rätt företag, följ dina kunder i realtid, gör effektiv research. Goavas plattform rekommenderar företag till B2B-säljare.

Inbound vs. Outbound lead generation

10 april 2019
Tillbaka till bloggöversikten

Trots att inbound och outbound lead generation delar gemensamma mål finns det en del skillnader mellan arbetssätten. Vi reder ut hur de fungerar och passar på att ge dig dig en insikt du inte vill missa – häng med!

Inbound lead generation

Enkelt sagt är inbound lead generation när du delar med dig av innehåll. Kan vara: nedladdningsbara guider, checklistor och annat content som ger värde för din målgrupp. Målet med aktiviteterna är att locka personer från företag som uppfyller din idealkund att, frivilligt, lämna ifrån sig kontaktuppgifter. Inbound lead generation handlar om att ta personer som visat ett intresse och värma upp de med olika sorters innehåll för att göra de ”varma” tills en säljare kan kopplas in, boka mötet och stänga affären.

Outbound lead generation

Är motsatsen till inbound lead generation. Dvs. all aktivitet som sker utåt utan att personerna du kontaktar har visat intresse. Exempelvis annonser, mail och att utgående samtal. I de flesta fallen sker outbound lead generation utan insikter från data. Det sker med hjälp av köpta listor eller genom att säljare manuellt letar fram nya prospekt och ringer på.

Men med rätt verktyg på plats går det att spara en hel del tid och undvika manuellt arbete. Effektivisera ditt arbete genom att jobba mer datadrivet! Nedan ser du ett exempel på hur enkelt det är att ta fram en ny lista. Här kan du läsa mer om datadriven outbound lead generation.

20190410-hitta-foretag.mp4

Gemensamma mål

Tillvägagångssättet skiljer sig från varandra men i slutet av dagens så handlar det om att generera nya leads. Även om du väljer att göra det genom att integrera med de som aktivt söker sig till ditt företag eller genom aktiviteter som att ta upp telefonen och ringa.

En annan gemensam faktor är att båda aktiviteterna blir mer effektiva om du och ditt företag har en klar bild över er idealkund. Varför? För att ditt arbete med såväl inbound som outbound ska ge någonting tillbaka måste rikta dina insatser rätt.

Du måste hitta din totala marknad

Anledningen till att många duckar för outbound är att det oftast kopplas samman med mycket manuellt arbete, en helt del spilld tid och obekväma samtal. Om ditt företag använder sig av manuell prospektering är vi beredda att hålla med.

Inbound å andra sidan är väldigt förmånligt om du lyckas skapa en tillräckligt stark strategi. Dock bör det poängteras att för att få tillbaka någonting på dina aktiviteter måste du vara en riktig fena på att skapa innehåll. Utmaningen? Det tar tid, kostar en hel del pengar och tar tid att bygga upp.

Oavsett vilken typ av kanal ni väljer att satsa på, så återstår ett viktigt moment. Ni måste kunna se hur stor del av marknaden ni når med era olika kanaler. Hur många företag finns det därute som borde vara era kunder? Hur många har ni nått fram till? Vilka företag är fortfarande obearbetade?

Att bara fokusera på företagen i ert CRM och de som dyker upp i ringlistor eller Marketing Automation-verktyg innebär att ni bara ser toppen av isberget. Men som organisation behöver ni hålla koll på hela! Annars går ni på samma företag flera gånger, blandar ihop kunder och prospekt samtidigt som ni helt missar andra bolag. Effektiviteten blir lidande. Frustrationen blir stor. Ni kommer inte ha någon uppfattning om potential på marknaden och kommer därmed få svårt att prioritera rätt.

Se till att hålla koll på hela isberget. Med ett insiktsverktyg som Goava integrerat mot ert CRM så får ni överblicken ni behöver!

Continue to our site

Ok
Cancel
Vinnare B2B Sales Tool Supplier 2020

På vår site använder vi cookies. Om du vill fortsätta antar vi att du accepterar detta.