100 Kundanalyser - Goava Sales Intelligence

26 mars 2019
Tillbaka till översikten

För att vara marknadsledande idag krävs det en hel del olika saker, vi pratar ofta om vikten av tillgång till data. Utan tillgång till relevant data om dina kunder och prospekts kommer du inte lyckas med din prospektering. Idag bjuder vi på tre ”doldisar” inom prospektering, vår algoritm har analyserat 100 B2B-företagskunder och identifierat tre viktiga kriterier vi vet många missar – häng med!

Lönsamhet

Kanske känns som en självklarhet? Nja, i de flesta fallen struntar faktiskt många i just detta kriteriet. Många företag resonerar som så att alla företag inom en viss bransch eller av en viss storlek kan ha nytta av deras tjänst, vilket i sig mycket väl kan vara sant.

Men vid närmare anblick så är det inte ovanligt att man finner att 80% av ens kunder är lönsamma företag. Därför bör det ju vara främst de prospekten man fokuserar på. Samma undersökning skulle kunna visa att lönsamheten inte spelar någon roll, men om man inte undersökt det närmare så prospekterar du i blindo.

Verksamhetsbeskrivning

Är du också trött på SNI-koder som inte fungerar? Vi hör dig! Enligt vår analys (och även det sättet vi föredrar att jobba på) så bör du istället kolla på verksamhetsbeskrivningen. För oss handlar det exempelvis inte om själva SNI-koden utan endast om företaget är verksamma B2B. Någonting som inte går att utläsa i SNI-koden utan endast går att avgöra med hjälp av deras verksamhetsbeskrivning.

Hur gör vi det? Goava erbjuder en funktion som heter ”vad säger de på sin hemsida”. Genom att använda den, ibland fristående och ibland tillsammans med SNI-koder upplever vi en högre hitrate. Det sparar dessutom en hel del tid.

Företagets ålder

Hur länge har företaget varit verksamma? Säljer du verktyg eller tjänster som går att nyttja för nystartade företag eller passar det du erbjuder när företagen har några år på nacken? Kanske tycker du inte att företagets ålder är någonting som rör just ditt företag, men har du analyserat dina bästa kunder på just ålder? Förmodligen inte!

Som med allt annat är givetvis prospektering någonting som kommer variera en hel del beroende på vad du säljer och i vilken bransch du befinner dig i. Det skulle vara riktigt härligt om det gick att säga att ovanstående punkter fungerar för alla.. Men så är givetvis inte fallet. Vår förhoppning är att dessa punkterna får dig att tänka till en extra gång när pipen är tom och det är dags att börja prospektera.

Du vet väl att Goava rekommenderar företag till dig baserat på dina befintliga kunder? Ja du kan faktiskt slippa analysen av dina befintliga kunder och istället fokusera på att sälja. Intresserad? Skriv i chatten så berättar vi mer!

Vill du veta mer om Goava?

Boka in en personlig rundtur i plattformen.

Boka demo