3 Nyårslöften - Goava Sales Intelligence

7 januari 2019
Tillbaka till översikten

Nytt år och nya möjligheter – den har du aldrig hört innan va? 2019 är igång och alla kämpar vi med att hålla våra nyårslöften. Tillhör du de 19% som faktiskt håller dina löften året ut? High five till dig isåfall! För oss andra kommer här tre löften som vi garanterar att du kan hålla – häng med!

1. Sluta köpa ringlistor

Tillhör du företaget som fortfarande köper statistiska ringlistor? Då tycker jag vi enas om att sluta göra det 2019. Varför? Svaret är egentligen enkelt. Listor är statistiska, kostar onödigt mycket pengar, saknar träffsäkerhet, lämnar dig kvar att göra researchen själv, ja listan kan helt enkelt göras lång.

Så vad gör vi åt det? Vi börjar såklart använda automatiserade verktyg som levererar dynamiska listor.

Fördelen med automatiserade prospekteringsverktyg? Du får automatiskt realtidsinformation om företagen, kan plocka ut listor, du hittar enkelt triggers, allt du behöver göra är att ringa själva samtalet. Kom ihåg, att plocka upp telefonen utan en tydlig reason to call är så 2018!

2. Bli mer relevant

Vi låter McKinseys citat tala för sig själv. ”B2B sales are on the verge of revolution, with a number of trends completely redefining what it will take to be a market leader over the next five years”. Ja, B2B-försäljning är under förändring, låt oss hänga med i förändringarna under 2019.

Det låter ganska enkelt och givetvis har vi pratat om det många gånger innan men 2019 är förhoppningsvis året vi alla inser att vi måste bli mer relevanta. Det är inte längre en idé att plocka upp telefonen när timingen inte är rätt, eller leverera tjänster eller produkter som inte är rätt för kunden.

Det vore ju inte speciellt smart att fortsätta jobba som vi alltid gjort när förändringen är ett faktum? Vi är säkra på att detta är ett löfte du lyckas hålla. Sätt dig in i situationen, hade du velat bli uppringd av någon som inte var relevant? Förmodligen inte.

3. Identifiera saker du är riktigt bra på

Det vanliga är ju faktiskt att hitta saker med dig själv du behöver förbättra och sedan jobba på dessa. Men där håller vi inte riktigt med. Självklart är det bra att jobba på sina svagheter men 2019 ska bli självkänslans år så varför inte bli ännu bättre på saker du redan är bra på?

Har du koll på vad du är riktigt bra på? Om inte, ta reda på det och jobba för att bli ännu bättre. Och varför inte hjälpa andra personer som kanske inte är lika bra? Utbyt insikter och kunskap så kommer du garanterat få ett riktigt härligt 2019.

God fortsättning, nu kör vi!

Vill du veta mer om Goava?

Boka in en personlig rundtur i plattformen.

Boka demo