Bättre säljmöten - Goava Sales Intelligence

22 januari 2019
Tillbaka till översikten

Här sitter du, taggad till tänderna och redo att förändra livet för dina kunder. Vi har tidigare berättat om hur du kan använda insiktsverktyg för att upptäcka vem du borde sälja till, men visste du att de kan hjälpa dig i själva säljmötet också? Låt smarta databaser göra grovjobbet åt dig, så kan du istället fokusera på följande tre tips som förbereder dig för nästa fas – det personliga mötet – Häng med!

1. Gör bra research

Planering är A och O, du vill komma förberedd till ditt möte och ju mer kunskap du har om kunden – desto större chans har du att lyckas. Med ett insiktsverktyg får du inte bara löpande notiser om förändringar i företag, utan kan även göra djupare research om företaget du ska träffa. Lär känna dem på förhand genom att observera trender kopplade till lönsamhet och tillväxt. Se vilka platsannonser de haft ute under året för att förstå vad de satsar inom.

Upptäck icebreakers kopplade till vad de själva kommunicerar i social media. Kom ihåg, för att vinna deras förtroende måste du visa att du är lyhörd, har läst på och kan addera värde till dem!

2. Anpassa dig efter kunden

Våga utmana dina arbetsmetoder, våga prova nytt och våga tänk annorlunda. Anpassa ditt material efter specifika kunder och deras behov. Med målinriktat material bygger du trovärdighet och sparar tid för bägge parter. Visa att du är där för att dela kunskap snarare än att sälja. Låt din kunskap om kunden styra vilka insikter du förmedlar, med utgångspunkt i din research kan du anpassa din pitch så att den knyter an direkt till deras utmaningar.

3. Skapa medvetenhet

Gör mer än bara sälj, var din kunds go-to person för att bolla idéer med, även efter en avslutad affär. Skapa probleminsikt och visa hur du löser problem. Istället för att vara en säljare av produkter, kan du bli en leverantör av lösningar. Tack vare din gedigna research, din anpassade pitch och insikterna du levererade i mötet finns det utmärkta möjligheter att skapa en lönsam och långsiktig relation!

Goava samlar in data från hundratusentals källor, sorterar och kategoriserar för att lyfta fram de insikter som är mest relevant för dig och dina kunder. Istället för att behöva söka runt i sociala medier, hemsidor, Google och databaser får du allt levererat på ett och samma ställe.

Mindre tid, bättre research, fler insikter! Boka en gratis demo här.

Vill du veta mer om Goava?

Boka in en personlig rundtur i plattformen.

Boka demo