Boka bättre möten med 3 enkla tips - Goava Sales Intelligence

29 september 2020
Tillbaka till översikten

Många strävar efter att boka fler möten, men det finns inget som säger att fler möten leder till en ökad försäljning. Om du inte vet hur du ska sälja din produkt eller tjänst till din target group, kommer fler möten inte hjälpa. Vi har satt ihop våra bäst tips på hur du bokar bättre möten - häng med!

Tips 1: Prospektera ordentligt!

Många B2B-säljare kämpar med prospekteringen. Det är en tuff del av jobbet, speciellt om man inte har verktyg som kan hjälpa till på vägen. Prospektering handlar lika mycket om att prospektera fram bolag som är kvalificerade som att kvalificera ut bolag som inte är det.

B2B-säljare som arbetar uteslutande mot sin ICP har större chans att boka bättre möten. Kom ihåg: bara för att du bokar fler möten innebär det inte fler affärer & bara för att du bokar kvalificerade möten betyder det inte att du tar din budget automatiskt. Det är en hårfin gräns. Ta fram nyckeltal som fungerar för just dig! Krävs det 5 möten för 1 affär? Perfekt! Se till att hålla 5 möten i veckan.

Tips 2: Positionera dig själv som expert!

Outbound försäljning är inte alltid en dans på rosor. Givetvis hade det varit mycket enklare (och mer bekvämt) att endast prata med folk som kommer till dig och söker efter dina tjänster. Men är det tillräckligt för att nå sina tillväxtmål? Oftast inte.

För att få kalla prospekt att konvertera till ett möte behöver du positionera dig som expert. Varför? Vem hade du själv gått till om du behövde hjälp? En expert såklart!

Visa att du gärna hjälper till och delar med dig av dina insikter. Bygg förtroende så hamnar du top of mind när prospektet är redo att investera i det du erbjuder.

Tips 3: Använd plattformar/verktyg som gör ditt jobb enklare

Nu kanske du tycker att jag är lite opartisk här, men sanningen är att det finns en hel del kostnadseffektiva och användarvänliga verktyg därute. För att bli framgångsrik som B2B-säljare behöver du börja använda dem!

Vissa är gratis, såsom LinkedIn, andra kostar. Du vet bäst var du har mest problem och var du spiller mest tid (jag vågar säga att det förmodligen är vid prospektering). Hitta rätt hjälpmedel för dig och dina kollegor. Om du behöver vägledning är du välkommen att skriva till oss i chatten!

Extratips:

Nu blir vi lite kontroversiella här, i vanliga fall hade jag stannat vid 3 eller 5 tips (det är tydligen det som snappas upp bäst) MEN detta tips är värt att bryta den regeln för, för det är förmodligen detta tips som kommer få dig att sticka ut.

Våga fråga efter mötet! Det kan kännas uppenbart men det är fortfarande många som glömmer det. Så skiljer du dig från mängden: förklara varför du vill boka mötet.

Exempel: Har du 20 minuter över på torsdag? Jag skulle vilja visa dig hur jag kan minska tiden ni lägger på prospektering med 30%

Testa! Och återkom gärna med ditt resultat!

Vill du veta mer om Goava?

Boka in en personlig rundtur i plattformen.

Boka demo