Intresserad av nya digitala säljverktyg? - 4 saker att tänka på innan

31 maj 2020
Tillbaka till översikten

Kanske är du i tankarna att testa ett nytt digitalt säljverktyg för att se om det skulle kunna lösa era utmaningar få er att arbeta mer effektivt? Spännande! Men med nya processer kommer det även nya fallgropar, därför listar vi fyra saker som kan vara bra att tänka på innan - häng med!

  1. Hur arbetar ditt säljteam idag?
  2. Hur får du med alla på tåget?
  3. Vad är er målsättning?
  4. Utmana dig själv!

hur jobbar ditt team idag

Första steget är att kartlägga hur ditt säljteam jobbar just nu. Arbetar de med andra digitala verktyg som gör att de känner sig trygga eller finns det en viss oro i teamet för att ändra arbetssätt? Ett av de viktigaste stegen för att lyckas med användningen av nya verktyg är att implementera på rätt sätt, annars finns det risk att ingen använder det – en riktig mardröm när investeringen väl är gjord.

få med alla på tåget

Ett enkelt sätt att få med alla? Workshop! Där kan ni diskutera hur ni arbetar idag men också förklara hur ett nytt säljverktyg skulle kunna ge säljarna en mer effektiv säljprocess med ökad försäljning, se till att få med alla på tåget från början! Det kommer alltid finnas personer som är lite för bekväma för att ändra arbetssätt, men då kanske du ska visa dem detta inlägget.

vad är målsättningen

Har ni kommit så långt att ni börjat undersöka olika säljverktyg så finns det förmodligen en anledning till det. Förmodligen är ni på jakt efter en förändring. För att kunna mäta om ett nytt säljverktyg faktiskt är lösningen måste ni sätta konkreta mål och vara beredda på att förändra era arbetsprocesser. Att implementera ett nytt verktyg, men samtidigt försätta jobba likadant kommer inte leda till underverk.

Hitta intressanta mål att mäta. Kanske tycker ni att säljarna lägger för mycket tid på prospektering? Vilket kan gå hand i hand med att det inte är helt enkelt att hitta nya leads. Vi hör dig! Men det är viktigt att sätta mål, inte minst för att kunna mäta men också för att kunna motivera för övriga delar i företaget hur ett digitalt säljverktyg skulle kunna förbättra er försäljning. Tips? Sätt tre konkreta mål som ni aktivt följer upp.

utmana dig själv

Den har du aldrig hört innan va! Men sanningen är att om du inte vågar utmana dig själv eller dina kollegor så kommer ni inte komma framåt. Se till att få med dig någon i teamet som har ett intresse av nya säljverktyg och utmaningar. Den personen kan sedan fungera som mentor till övrig personal. På så sätt skapar ni en enkel kontaktväg för de personerna som inte är helt bekväma och minimerar risken för låg användningsgrad. Det krävs självklart mod för att våga ändra arbetssätt, men en utmaning tackar väl ingen nej till?

Vill du veta mer om Goava?

Boka in en personlig rundtur i plattformen.

Boka demo