Så gör du juli månad mer produktiv

21 juni 2020
Tillbaka till översikten

Vi närmar oss juli: fåglarna kvittrar, uteserveringarna fylls, solen skiner (ibland) och för många ligger semestern precis runt hörnet. Förutom för de som tog ut semestern i vintras.

För de tappra själar som jobbar i juli finns det annat att göra, såsom att refresha sina sociala kanaler och att vältra sig i avundsjuka när kollegor och vänner delar bilder från sina härliga semestrar. Aktivitetsnivån i form av säljsamtal och kundmöten går ju ner, så vad annat finns det att göra?

På de företag och i de roller jag har jobbat i har det förekommit olika syn på månaden juli. Vissa ser det som en förlorad månad medan andra ser det som ett tillfälle att skapa värde. Det gör Goava!

Tre enkla men ack så värdeskapande saker att lägga tid på:

1. Prospektera mera!

Det är lätt att bara köra på i samma gamla hjulspår, men grunden till en framgångsrik höst läggs i ett bra prospekteringsarbete. Ge dig själv förutsättningar att upptäcka de affärsmöjligheter som vi i vår yrkesroll ska vara specialister på att maximera. Skapa nya ringlistor baserat branscher, geografi och nyckeltal. Tänk ut vilken pitch och reason-2-speak du vill använda dig av. Idag finns det flera verktyg som hjälper dig att prospektera enklare och roligare än förut.

2. 3000-mila service

Gå igenom din pipeline och tidigare affärsmöjligheter i syfte att hitta och kolla era befintliga kunder och kunder som inte har köpt på länge.

Kan de som köper köpa mer? Har vi kunder som inte köpt på något år som kan köpa igen? Man brukar ju säga att det är fem gånger enklare att få en kund som köpt tidigare att köpa igen. Få referrals av era kunder – har ni en ambassadör som kan koppla ihop dig med potentiella kunder se då till att använd den.

3. Uppdatera ditt content

Att då och då kolla igenom ditt presentationsmaterial skadar inte. Det finns ont om tid att göra det under högsäsong men under sommaren finns det utrymme att reflektera över de insikterna baserat på erfarenheter man fått i kundmöten. Läs artiklar och undersökningar i syfte att använda i din försäljning. Personligen tycker jag att Harvard Business Review är en fantastisk källa för nya rön och insikter att dela med målgruppen.

Och glöm inte bort att om just du jobbar i juli så finns det garanterat också andra som gör det – däribland vintersemestrande beslutsfattare. Jag har faktiskt gjort några av mina största affärer under juli månad. Det finns färre saker som konkurrerar om tid och uppmärksamhet och ditt budskap får större attention.

Så låt dina kollegor njuta av sol och ledighet – för att i höst avundsjukt tråna efter din välfyllda pipeline!

Vill du veta mer om Goava?

Boka in en personlig rundtur i plattformen.

Boka demo