Integrera ditt CRM med Sales Intelligence

14 maj 2019
Tillbaka till översikten

De flesta företagen idag använder sig av ett CRM för att organisera, administrera och styra sina kundrelationer. Men räcker det att förlita sig på att den datan som kommer in i CRM:et kan kartlägga er totala marknad? Vårt svar på det är nej.

Genom att integrera ert CRM med Sales Intelligence och tillåta verktygen ”prata med varandra” maximeras er effektivitet och ni kan spara en hel del tid genom att slippa dubbletter, manuellt arbete och samtidigt öppna upp möjligheten för att hitta er totala marknad och målgrupp.

Ofta kopplas dock integrationer ihop med stora summor pengar, CRM-konsulter och en hel del huvudvärk, idag tänkte vi slå hål på den myten – häng med!

Varför ska man integrera ditt CRM med en Sales Intelligence-plattform?

Något av det värsta som kan hända en säljare är att det saknas nya affärsmöjligheter i CRM:et, dessvärre är det en händelse som är väldigt vanlig. Ponera att ni tillhör företaget som fortfarande köper listor eller prospekterar manuellt för att hitta nya affärsmöjligheter.

För de som köper listor finns det inget sätt att exkludera företag som redan finns i CRM:et. Vad innebär detta? Förmodligen kommer ni stöta på en hel del dubbletter och manuellt arbete för att fixa det. Gör ni er research online? Hur många gånger har ni hittat en potentiell drömkund för att sedan upptäcka att den redan låg under bearbetning i ert CRM? Ett problem de flesta säljarna stöter på dagligen. Nu är ni ett läge där ni förlorar väldigt mycket tid!

Fördelar med att integrera ditt CRM med en Sales Intelligence-plattform

 • Slipp dubbletter (genom att exkludera det som redan finns i CRM:et hittar ni affärsmöjligheter som garanterat inte bearbetats)
 • Importera listor med företag i ett enkelt klick
 • Se mer än toppen av isberget, genom att kombinera ett CRM med en företagsdatabas skapas en överblick på vilken del av marknaden som bearbetats och vilken som är obearbetad
 • Att addera affärskritisk data in i ditt CRM ger dig bättre och kortare säljcykler, genom att jobba datadrivet blir man mer träffsäker.

Moderna säljorganisationer har både Marketing Automation och Sales Intelligence integrerat i sina CRM. Dessvärre är det många som inte riktigt kommit hela vägen i mål, än. Vi vet att framgångsrika företag använder sitt CRM till mer än att få en överblick över sina kunder eller prospekts. Med hjälp av Goava kan företag berika sitt CRM med relevant data som gör att de får en fullständig bild av företaget som ska ringas till. Någonting som är helt avgörande när det kommer till att identifiera och ta vara på nya affärsmöjligheter. Föreställ dig hur mycket tid du kan spara genom att inte behöva föra över information som org. nummer och andra väsentliga uppgifter?

Så fungerar det i praktiken

Genom att integrera ditt CRM med ett säljverktyg som har en företagsdatabas öppnar du upp möjligheten för att kunna kartlägga din totala marknad. Dessutom säkerställer integrationen att den data du har i ditt CRM hålls up-to-date.

Låt oss ta ett exempel, ni använder er  Pipedrive som CRM, genom vår integration kan era säljare enkelt prospektera fram nya affärsmöjligheter som inte någon redan bearbetar. Alla företag som importeras från Goava till Pipedrive märks upp med en ”CRM-tagg”. Detta gör att du dels kan exkludera företag i sökningar när du tar fram nya prospekts men också att det enkelt går att skapa en överblick av vilken del av marknaden vi har bearbetat.

Genom att använda sig av kopplingen mellan Pipedrive och Goava får du över:

 • telefonnummer
 • industri (sni-kod)
 • antal anställda
 • länk till Goava (så att du enkelt kan läsa på inför ett samtal eller möte)
 • adress
 • webbplats
 • organisationsnummer

Goava fungerar även med: Hubspot, Microsoft Dynamics, Salesforce, Lime, Upsales och SuperOffice. Använder ni er utav ett annat CRM? Inga problem! Ta kontakt med oss så kikar vi på det.

Vill du veta mer om Goava?

Boka in en personlig rundtur i plattformen.

Boka demo