Jobba i Goava - Goava Sales Intelligence

12 februari 2019
Tillbaka till översikten

Det ställs en hel del krav på oss som jobbar med B2B-försäljning. Vi ska hinna prospektera, göra research, boka möten, stänga affärer och en hel del andra saker. Alla uppgifter som kräver mycket tid. Eftersom Goava är ett insikts- och prospekteringsvektyg som hjälper dig spara tid vore det orättvist att inte visa er hur vi jobbar, visst?

Jag fick förmånen att prata med en av våra säljare, Alexandra, som gladeligen delade med sig av hur hon effektiviserar sin dag med hjälp av Goava – häng med!

För er som precis hittat hit så består Goava (kort sagt) av tre huvudfunktioner, hitta, följa, utforska. Hitta-funktionen ger dig tillgång till 1.8 miljoner organisationer i Sverige. Med hjälp av smarta filter och rekommenderade företag kan du enkelt ta fram listor som matchar din drömkund. Med följ-funktionen kan du enkelt se vad som skrivs om dina kunder och prospekt på sociala medier, nyheter och företagens hemsidor – allt i relatid. Med funktion utforska får du även en 360 grader vy om företaget. Grymt va? Nu kastar vi tillbaka oss till Alexandra.

Vi börjar från början..

Det är måndag morgon, du anländer till kontoret strax efter åtta tar en kopp kaffe och går till måndagsmötet med dina kollegor. Efter mötet är det planering och prospektering som gäller, en rutin vi har på måndagar. Berätta, hur ser en måndag ut på Goava?

Alla måndagar ser givetvis lite olika ut, men en rutin som jag har varje dag är att kolla om det har hänt något med företagen jag följer i Goava. Är det någon som fått en ny CEO? Expanderat utomlands? Annonserat ut nya tjänster?

Är det någon händelse som indikerar på att det är rätt timing för mig att ta kontakt med företaget? Jag får alla händelserna i ett mail, vilket gör det enkelt att kolla på väg till jobbet. Mailen är baserade på mina ”taggar”. Taggar är saker som jag är intresserad av att veta om företagen, samt saker som ger mig en tydlig reason to call.

Ovan kan ni se exempel på olika triggers som jag har aktiva. Om jag ser att det hänt någon intressant i mina företag sedan föregående dag ser jag till att ringa dem direkt.

Vad gör du sen?

Det beror lite på på hur många leads jag har sedan tidigare vecka. Om jag behöver en nya lista ser jag till att säga till marknad, som tar sedan fram listor inom mitt segment.

När jag har fått listan av marknad ser jag till att gå igenom företagen, eftersom marknad redan har kryssat i ”ingen relation” när listan skapades behöver jag inte oroa mig för att det ska ligga företag i listan som någon annan bearbetar.

När jag gått igenom listan för jag över leadsen till Pipedrive (vårt CRM). Eftersom Goava integrerar till pipedrive gör jag detta med ett enkelt knapptryck. (Vi integrerar även med SalesForce, Dynamics, Hubspot, Upsales m.fl).

Börjar du ringa sen?

Ja, när listan väl är inne i Pipedrive börjar det roliga – dags att ringa samtal. Eftersom jag redan har telefonnumret och kontaktpersonen på företaget behöver jag nu endast en sak: en riktigt vass ”reason to call” Jag hittar denna genom att gå in på företagskortet i Goava. Jag brukar kolla efter följande:

  • Vad gör företaget?
  • Hur ser ägarskapet ut?
  • Har jag några kopplingar till företaget via linkedin?
  • Vad är de senaste händelserna som hänt i företaget?
  • Vad använder de för teknikstack

Hur kvalitetssäkrar du leads du får av exempelvis marknad?

Bra fråga! Jag kvalitetssäkrar leadsen genom att gå in på deras företagskort i Goava. Där scrollar jag ner till en av mina favoritfunktioner ”Goava Score”. Det är en score som har en skala på 1-100. Om scoren är hög indikerar det på på att leadet är kvalificerat. Ju högre score, desto högre sannolikhet att det är en bättre match!

.. vad baseras Goava score på?

Den baseras på hur väl det företaget jag sökt upp stämmer in på våra befintliga kunder. Helt enkelt ett förenklat sätt att se om företaget jag sökt upp matchar med de kunderna som idag nyttjar Goava.

Några sista ord?

Jag lever som vi lär, alltså jobbar jag dagligen i Goava. Det är sjukt spännande att få jobba med ett så användarvänligt och revolutionerande verktyg som Goava. Jag vill även sträcka ut en hand till alla som tycker det låter lite för läskigt med AI, Machine Learning och andra buzzword kopplade till Sales Intelligence. Goava finns till för att underlätta, inte försvåra.

Jag tror stenhårt på att företag som vågar byta arbetssätt nu kommer ha ett stort försprång om några år. Och om ni inte tror på mig så rekommenderar jag er att läsa detta blogginlägget som är en sammanfattning på McKinseys rapport om utvecklingar B2B organisationer kommer möta inom 5 år.

Vill du veta mer om Goava?

Boka in en personlig rundtur i plattformen.

Boka demo