Keep calm and continue to sell! - Goava Sales Intelligence

23 mars 2020
Tillbaka till översikten

Som B2B-säljchef eller VD för ett bolag som säljer mot B2B-organisationer är du van vid upp- och nedgångar. Det finns månader som går riktigt bra och det finns månader där dina säljare får kämpa riktigt hårt. Det är någonting man räknar med. Men Covid-19 har fått oss alla att tappa greppet.

Covid-19 har skakat om världen och än så länge är det ingen som till 100% kan förutspå vart vi är påväg. De flesta branscherna genomgår en enorm förändringar och har en hel del utmaningar framför sig de kommande månaderna, kanske till och med åren.

Vi kommer att fokusera på B2B-försäljning och hur man som B2B-säljchef eller VD tar sitt team igenom krisen!

Steg 1: ändra mindset

Vi står inför en utmaning som tvingar oss att tänka nytt. Nya restriktioner begränsar hur vi är vana vid att göra affärer. Och det mesta indikerar på att vi kommer att fortsättas utmanas en tid framöver. Det handlar inte om att vänta ut krisen utan istället att acceptera och anpassa sig till det nya normala.

Du måste utmana ert traditionella sätt att göra saker på. Du måste få med dig ditt team, era kunder samt andra som finns i er målgrupp.

Steg 2: Tänk Team..

…nu mer än någonsin! Vi har listat våra bästa tips för hur man upprätthåller en normal arbetsdag hemma. Som B2B-säljchef eller VD är det ditt jobb att ge dina säljare rätt förutsättningar att lyckas. Kommunikation är A och O

Det är dags att överkommunicera! Boka in virtuella möten både i starten och i slutet av dagen. Behåll rutiner. Våga prata öppet om corona krisen och vad den innebär för just ert bolag. Diskutera scenarion och se till att skapa gemensamma aktiviteter som stärker teamkänslan. Kanske en stegtävling? Kanske en virtuell fikapaus? Våga agera!

Steg 3: Digitalisera!

Nu är det dags se möjligheter med det hela. Vi har rätt förutsättningar för att arbeta mer digitalt än tidigare. Bolag som inser detta och skapar rätt förutsättningar för anställda har otroligt mycket att vinna i längden.

Det är ett perfekt tillfälle att ta vara på möjligheten att arbeta effektivt online. Alltifrån att bli riktigt vass på att hålla i effektiva säljmöten till att utvecklas och tänka i nya banor hemifrån.

Våra tips: fokus på möjligheter inte hinder. Våga tänka i nya banor och utmana era traditionella tankesätt. Kanske finns det möjlighet att ingå i nya samarbeten som stärker er position på marknaden samtidigt som ni bidrar till att hjälpa till? Kanske inser ni att ni sparar en hel del tid på online-möten som ger er tid att utveckla annat?

Det kommer sannolikt vara olika saker som gör att just ni tar er ur det rådande läget starkare. Men en sak är säker: de företag som vågar utmana sig själv, sin normala affärsmodell och sina team-medlemmar har allt att vinna.

KEEP CALM and continue to sell

Ett uttryck som trendade för två år sen gör comeback! Mer aktuellt än någonsin. Alla måste hålla sig lugna och försöka fortsätta i det nya normalläget. Stötta dina kollegor, dina kunder och andra kollegor i branschen. Kom samman, hitta nya samarbeten och våga testa nya vägar.

Vi har klarat krisen innan & även om det är svårt att se det nu kommer vi alla ta med oss en hel del lärdomar från denna tiden. Nu gasar vi på!

Vill du veta mer om Goava?

Boka in en personlig rundtur i plattformen.

Boka demo