Så arbetar du strategiskt med Customer Experience

30 mars 2021
Tillbaka till översikten

Vi hade precis ett väldigt lyckat webinar tillsammans med Pontus Bäckman från Leadoo. Han gav sina bästa tips på hur man kan arbeta strategiskt med Customer Experience. Dessutom bjöd han på en hel del tips på hur man enklast kommer igång.

Kanske missade du vårt webinar och vill läsa lite snabbt om vad vi gick igenom, eller så vill du kanske se den inspelade versionen? Vi har sammanställt några punkter och länkar även till videon längt ner i inlägget – hoppas det kommer till nytta!

Först och främst: vad är Customer Experience?

Sammanfattningvis är det att..

  • Aktivera dom passiva besökarna med hjälp av interaktiva funktioner.
  • Man tar hand om och betjänar besökarna när dom väl befinner sig på hemsidan och inte när dom är på väg därifrån.
  • Man skapar en bra dialog med besökarna.
  • Man är tillgänglig 24/7

Tre tips & en lösningar för att öka er försäljning online

Tips 1

Hitta relevant trafik genom rätt typ av annonseringskällor. Var befinner sig dina kunder just nu? Och hur kan du säkerställa att ni riktar er trafik rätt? Ta reda på var just din målgrupp finns och börja att annonsera där de rör sig.

Tänk på:

  • Våga segmentera
  • Var finns er målgrupp?
  • Undersök vilken kanal som är bäst för just er

Tips 2

Arbeta med remarketin och uppsälj. Varför? För att du behöver hålla dig top of mind hos dina prospekt & kunder.

Många bolag är som mest öppna att köpa ytterligare när de precis har köpt. Därför bör du även använda det tillfället till att upp-sälja.

Tips 3

Fokusera på konvertering och Customer Experience. Säkerställ att trafiken ni lyckas få in hamnar på relevanta sidor och möts av rätt budskap.

Det är även otroligt viktigt att se till att de blir väl omhändertagna på hemsidan. Ni har ingen nytta av mycket trafik på er hemsida om ni inte tar vara på den.

Lösningen?
Aktivering! Ni måste våga aktivera era potentiella kunder.

Våga aktivera era besökare

För att ta sina passiva potentiella kunder från det passiva stadiet till det aktiva måste man våga aktivera dem. Det finns ingen genväg, du måste skapa interaktion med dina besökare, alltid!

Fokusera på att ta hand om dem när de väl befinner sig på er hemsida, inte när de försöker lämna. Skapa förutsättningar för att bygga en dialog och få potentiella kunder att integrera.

Tips: precis som butiker bara har en chans att leverera gäller desamma online. Vägled kunderna genom köpresan & se till att de alltid hittar vad de är ute efter.

Följ oss gärna på LinkedIn för att ta del av fler webinars!

Tips: Se hela webinaret

Stort tack till Pontus för ett grymt webinar, här kan ni läsa mer om Leadoo

Vill du veta mer om Goava?

Boka in en personlig rundtur i plattformen.

Boka demo