Lansering av nya plattformen Goava Discover

8 februari 2021
Tillbaka till översikten

Goava utvecklar prospekteringsverktyget ytterligare och lanserar en ny plattform, Goava Discover. Förutom en uppdaterad design så har flertalet funktioner tillkommit med syfte att hjälpa B2B-säljare att arbeta mer effektivt och spara tid genom smartare prospektering.

Som en del i den feedback vi fått från våra kunder sedan start 2017 har vi valt att lyfta fram och låta våra datadrivna rekommendationer ta en större och mer framträdande plats i plattformen. Detta för att göra interaktionen enklare och renare genom att lyfta fram personliga rekommendationer av företag att bearbeta. Med syfte att hjälpa B2B-säljare spara tid och arbeta med prospektering på ett smartare sätt. 

Vad är Goava Discover och hur kan plattformen hjälpa er?

B2B-organisationer som använder Goava Discover får en komplett lösning med alla fördelar som kommer med Sales Intelligence. Kort sagt Goava berättar för er vilket företag ni borde kontakta vem ni borde prata med och vad ni borde prata om.

Goava hjälper er i första delen av säljtratten: att hitta nya och relevanta företag att bearbeta. Ni får personliga rekommendationer på företag som är redo att bearbetas; inga bolag som redan är kunder, inga bolag som bearbetas av en kollega, utan bara de som har bäst potential. Istället för att bearbeta en lista från A till Ö så rangordnar plattformen prospekten utefter relevans och potential.

Vad baseras rekommendationerna på? 

Rekommendationerna baseras på vilka som utgör era bästa kunder. Plattformen tar hänsyn till en lång rad egenskaper för att dra slutsatser om vilka företag som borde prioriteras högst. Vi tittar på era köpande kunder, företag som är i er Pipeline och prospekts som ännu inte hunnit komma in i er Pipeline för att kunna lära oss vad för företag ni säljer till. För att kunna ge rekommendationer som är träffsäkra så jämför vi vår Goava-data på alla dessa företag och jämför med resten av företagen på er marknad för att se vad som särskiljer dom. Det kan vara alltifrån bransch, storlek på företag och ner till detaljer som vad de skriver på sin hemsida, hur de beskriver verksamheten, och vad de använder för webbtekniker. Eftersom en säljare slipper göra jobbet med att gissa bland egenskaper och sedan prioritera företagen baserat på magkänsla, så innebär Goava självkörande prospektering. Eftersom plattformen dessutom lär sig av positiva utfall så är den dessutom självlärande.

Fem nya funktioner att hålla koll på i Goava Discover

 • Målgruppsanalys - Ta reda på hur stor er målgrupp är 
  Baserat på era nuvarande kunder och företag i ert CRM så kan ni med hjälp av Goava räkna ut både hur stor er målgrupp är och ställa in filter som säkerställer att ni endast tittar på företag i er målgrupp.

  Goava Dicover Lansering

 • Customer fit – visar hur bra match bolaget är
  Med den nya funktionen Customer Fit kan ni se hur bra matching bolaget är utefter era egna kriterier där vi visar varför vi tror att ett företag är en bra match för er. Bra va?

  Goava Dicover Lansering

 • Multisearch – Anpassa dina sökningar
  Med nya multisearch så blir det möjligt för er att skapa egna nyhetsbevakningar och anpassa vad ni faktiskt vill följa. Det vill säga att ni kan lägga till att ni vill ha en notis om någon av era kunder eller prospekts nämns tillsammans med exempelvis ”Padel” (om det skulle vara ett relevant ord för er verksamhet dvs…). Ni kan även kombinera detta med att de ska ha skrivit “boka bana” på sin hemsida och haft en platsannons ute som nämner “reception”. 

  Goava Dicover Lansering

 • Förbättrade CRM-integrationer
  De nya integrationerna är synkade efter era användare. Det vill säga att varje användare får sina företag från ert CRM till sina listor i Goava Discover, vilket gör rekommendationerna i plattformen än mer personliga redan från start. Dessutom kan ni nu enkelt hålla er data i ert CRM uppdaterad. Ni kan exempelvis uppdatera ett företag med ett knapptryck inne i ert CRM så får ni in Goava-data på studs! På flertalet av våra integrationer får ni även lätt tillgång till Goavas dashboard med all vår information inne i ert CRM så att ni spar tid i er research. Läs mer om våra CRM-integrationer.

  Goava Dicover Lansering

 • Recruitment view - Filtrera på en viss typ av roll
  Med vår nya vy för rekrytering kan ni exempelvis filtrera på en viss typ av roll, söka på ort i jobbannonserna, datum för publicering m.m. Plus att våra anpassade filter styr er mot företag i er målgrupp.

  Goava Dicover Lansering

Vill du veta mer om Goava?

Boka in en personlig rundtur i plattformen.

Boka demo