Hur Goava Engage gör mitt jobb som Marknadschef smidigare och för mig närmare säljteamet

27 juni 2024
Tillbaka till översikten

Hej! Jag heter Matilda och är Marknadschef här på Goava. Jag vill dela något riktigt spännande med er idag – hur Goava Engage förändrat hur jag arbetar och hur det hjälpt mig att komma närmare vårt säljteam.

Matilda
Under mina år på olika marknadsavdelningar har jag känt att gapet mellan marknad och sälj fortfarande tyvärr kan vara svårt att överbrygga, då avdelningarna ofta har olika mål och verktyg. Vilket ibland gör det utmanande att samarbeta effektivt. Men nu har vi hittat en lösning för oss på Goava som inte bara förbättrar vårt arbete, utan också stärker teamkänslan - mellan avdelningarna.

I min roll som Marknadschef har jag tyvärr inte kunnat använda Goava lika mycket som mina kollegor på sälj, då vår plattform till stor del har varit byggd för säljare och inte minst när det handlar om nykundsbearbetning. Men nu, med Goava Engage, har vi verkligen fått en 360-lösning som kan engagera fler avdelningar i ett företag. Det har stärkt min relation till vårt säljteam då vi idag har möjlighet att jobba mer sammansvetsat och mer pricksäkert än någonsin tidigare.

För oss Marknadschefer idag är utmaningarna många. Vi lever i en tid där digital marknadsföring kräver precision, samtidigt som konkurrensen om uppmärksamhet är hårdare än någonsin. Det räcker inte med att bara skapa riktigt bra content, utan vi måste också säkerställa att vårt innehåll når rätt personer. Kampanjer på plattformar så som LinkedIn är dessutom rätt dyra, och att spendera marknadsföringsbudgeten för att marknadsföra sin produkt eller tjänst  mot företag som kanske inte alls matchar sin målgrupp är verkligen att kasta pengar i sjön. Därför är det direkt avgörande att de kampanjer som görs och de pengar som läggs faktiskt läggs för att nå ut till de företag som matchar vår målgrupp, och de företag som faktiskt skulle vara intresserade av våra produkter och tjänster.

Det är här Goava Engage kommer in. 

Att jag nu genom Goava kan filtrera fram precis den målgrupp vi på Goava är ute efter och sedan kunna exportera dessa företag snabbt och enkelt till LinkedIn betyder att jag aldrig längre behöver oroa mig att min marknadsföring läggs på fel företag. Jag vet nämligen exakt vilket segment och vilka företag jag riktar mina kampanjer mot (och dessutom får detta synkat mot vår säljavledning så vi riktar oss mot samma segment).  

En annan funktion som ligger mig varmt och hjärtat är att jag nu också kan exportera kontaktuppgifter direkt från Goava till mina mailkampanjer. Det innebär att jag även här kan skapa spetsiga segment till specifika roller för att således kunna skräddarsy mitt budskap mot rätt personer.  

Allt detta gör att jag nu når högre och bättre resultat än tidigare och jag kan använda min tid och mina resurser mer effektivt än någonsin tidigare.

Att vara en del av ett team som ständigt utvecklar och förbättrar våra verktyg för att möta era behov är verkligen inspirerande. Goava Engage gör verkligen mitt arbete smidigare, mer effektivt och framför allt - mycket roligare!

Om du ännu inte har testat Goava Engage, tycker jag att du borde spana in det direkt. Här kan du läsa mer om Goava Engage.

Ha det bäst och lycka till med alla era kampanjer!

Kör så det ryker nu!
Matilda, Marknadschef på Goava


Kort om Goava
Goavas Sales Intelligence plattform hjälper B2B-säljare  och marknadsförare i Norden att hitta sina bästa leads med AI-rekommendationer, få all företagsresearch samlad på ett ställe och berika sitt CRM med pålitlig data. Allt i en och samma plattform. 

Vill du veta mer om Goava?

Boka in en personlig rundtur i plattformen.

Boka demo