Nå budget innan sommaren - Goava Sales Intelligence

3 juni 2019
Tillbaka till översikten

Upplever du att det blir allt svårare att få till möten och stänga affärer? Då är du inte ensam. Många säljorganisationer upplever att försäljningen minskar innan sommaren. Vi har samlat våra bästa knep för hur du lyckas vända det – häng med!

Våga ställa rätt frågor

Som med allt annat är struktur oerhört viktigt. Ponera att du är i dialog med en potentiell kund som ber dig att återkomma efter sommaren. Våga fråga ”vilka förutsättningar som kommer att förändras fram tills dess”. Kanske är det så att timingen faktiskt är fel, eller så händer det andra saker internt som har högre prioritet än det du erbjuder. För att du ska kunna arbeta strukturerat behöver du veta var du ska lägga din tid.

Äg processen genom att ställa rätt frågor. Vägled dina potentiella kunder genom säljprocessen istället för att låta dem ta över. Du vet bäst fördelarna med din egen produkt och när det är bäst timing för nya kunder att börja använda dina tjänster – sälj på det!

Skapa förtroende

Många befinner sig i en stressig period innan sommaren, för att nå igenom det måste du vinna köparens förtroende. Utan förtroende är det omöjligt att bygga en långsiktig relation. Vårt bäst tips? Bli expert. För att bli en riktigt bra säljare kräver det att du leder dina potentiella kunder genom säljprocessen, någonting som inte går utan att du skapat ett förtroende. Det är upp till dig som säljare att vara påläst om produkten du säljer samt ha en förståelse för branschen du säljer till.

Det kanske låter komplicerat att bli expert och alltid hålla sig påläst – vi hör dig. Men för att kunna vinna förtroende och även skapa en stark konkurrensfördel gentemot dina konkurrenter så är det ett måste. Idag finns det dessutom en hel del smarta verktyg som hjälper dig att samla in relevant information om företagen du bearbetar.

Få igång ny personal

Det är ingen hemlighet att många anställer ny personal som börjar efter sommaren. Det kan du använda till din fördel! Många tjänster och verktyg passar nämligen utmärkt när det kommer till onboarding av ny personal. Argumentera för försprånget de får genom att köpa in den produkt du erbjuder redan nu istället för efter sommaren. För visst vore det härligt att få en kick-start efter sommaren?

Kom ihåg, för att skapa förtroende måste du vara den som erbjuder det, inte kunden. Genom att föreslå det innan invändningen kommer upplevs du som påläst och kunnig.

Ett sista tips? Var tydlig i att kommunicera vad de går miste om när de inte tar ett beslut innan sommaren. Om du gör detta bra vinner du både förtroende och skapar en rädsla för vad de missar.

Vill du veta mer om Goava?

Boka in en personlig rundtur i plattformen.

Boka demo