Så använder du Tiktok för att öka din försäljning

20 januari 2023
Tillbaka till översikten

TikTok är en av de mest populära sociala plattformarna i världen. Glöm dagarna när appen var till för Gen Z och man skulle göra roliga danser. Idag används appen med över en miljard användare för allt möjligt. Beauty, mat, personlig utveckling, gaming, you name it! Nu har även många företag börjat ge sig in i leken😌 Trots det är de många som ännu inte utnyttjat dess fulla potential. 

Därför har vi gjort en steg-för-steg-guide som kommer hjälpa dig som jobbar inom B2B att utnyttja TikTok fullt ut OCH öka din försäljning. Du kommer få lära dig:

•    Hur du skapar engagerande innehåll
•    Optimerar din TikTok-profil
•    Använder rätt hashtags

...& mycket mer!  Med rätt strategi kan du effektivt utnyttja TikTok för att hjälpa ditt företag att nå och engagera potentiella kunder.


Fördelar med TikTok för B2B-företag

"Varför ska vi ha ett Tiktok-konto som B2B-företag?" var det många som sa när Goava starta sitt Tiktok-konto. 

Den mest uppenbara fördelen med TikTok är dess förmåga att hjälpa B2B-företag att öka varumärkeskännedomen. Genom att utnyttja TikTok kan ditt företag nå en större publik och locka nya kunder. TikTok kan också hjälpa dig att attrahera fler leads och personer som är intresserade av din produkt på ett roligt och engagerande sätt. Något som många tenderar att glömma är att Tiktoks indexeras av Google vilket kan förbättra ert SEO arbete och bidra till en större spridning av ert innehåll.

Hur man skapar innehåll för TikTok
Ett av de bästa sätten att generera fler leads med TikTok är att skapa engagerande innehåll. Om ditt innehåll inte är engagerande kommer din publik inte att vara intresserad av det och det är mindre troligt att du genererar leads. Det finns några viktiga saker att tänka på när du skapar innehåll för TikTok

- Skapa innehåll som löser ett problem 
Ett bra sätt att skapa engagerande innehåll är att lösa ett problem som din målgrupp står inför. Du kan skapa innehåll kring ett vanligt problem och din lösning på det, vilket gör det mer engagerande. 

- Skapa innehåll som väcker samtal 
Ett annat sätt att skapa engagerande innehåll är att väcka samtal. Du kan uppmuntra din publik att lämna kommentarer och skapa en konversation. TikTok är en utmärkt plattform för att interagera med dina kunder och föra samtal kring ditt innehåll. 

- Skapa innehåll som är lätt att förstå 
Slutligen, när du skapar innehåll för TikTok är det viktigt att tänka på att du vill att det ska vara lätt att förstå för din publik. Du vill inte använda branschjargong som bara ett fåtal utvalda skulle förstå.

Hur du optimerar din TikTok-profil
Innan du börjar skapa underhållande och engagerande innehåll bör du optimera din TikTok-profil. För att din TikTok-profil effektivt ska kunna generera fler leads måste du först hålla koll på din målgrupp. Ju mer du vet om din målgrupp, desto bättre kan du rikta dig till dem på TikTok. När du känner din målgrupp kan du använda dessa tips för att optimera din TikTok-profil: 

-Använd professionella bilder 
En av de första sakerna som folk ser när de kommer till din profil är din profilbild. Om du har en professionell profilbild inger du ett bättre intryck. Du kan använda din logotyp eller en bild på ditt team. 

- Skapa en övertygande och informativ bio 
Din bio är en viktig del av din TikTok-profil. En kort, övertygande och informativ bio är det bästa sättet att informera din publik om ditt företag och uppmuntra dem att interagera med din profil. 


Använd hashtags för att nå rätt målgrupp
Rätt hashtags på din TikTok-profil kommer hjälpa er att nå en bredare publik. Ni vill dock inte bara använda slumpmässiga hashtags på ert konto. Se till att de ni använder är relaterade till ert varumärke, produkt eller tjänst. Det finns några sätt att hitta de rätta hashtags att använda relaterade till ert varumärke: 

- Först måste ni veta vilka hashtaggar som är bäst för ert varumärke 
Det enklaste är att använda en hashtaggenerator. Hashtagstack.com är ett bra verktyg som inte bara hjälper er hitta hashtags som relaterar till er produkt men visar även hur många gånger hashtagen har använts och hur många likes, och kommentarer den har fått! Effektiva hashtags kan förändra ert SEO arbete och bidra med en större spridning. 

- Skapa en moodboard 
Ett annat sätt att hitta rätt hashtags är att skapa en moodboard. En moodboard är en samling bilder, färger, typsnitt och till och med ord som representerar ditt varumärke. Utefter kan man sedan välja vilka hashtags som passar just er.Tips för att öka engagemanget på TikTok
När du har skapat engagerande och optimerat innehåll är nästa steg att öka engagemanget. Ju mer engagemang du har, desto troligare är det att du når nya kunder. Det finns några sätt att öka engagemanget på din TikTok-profil: 

- Publicera oftare 
Ett sätt att öka engagemanget på din TikTok-profil är att publicera oftare. Du vill posta minst en gång om dagen, men att posta två eller tre gånger per dag är ännu bättre!

- Svara på kommentarer 
Det kanske säger sig självt men att svara på kommentarer till dina inlägg är ett annat bra sätt att öka engagemanget på TikTok. Det visar inte bara din publik att du bryr dig om deras engagemang, utan det hjälper dig också att förstå vad din publik vill ha.

Utnyttja TikTok-analyser
När du har publicerat innehåll och ökat engagemanget så är nästa steg analys. Du kan spåra en rad olika mätvärden på TikTok, impressions, engagment, reach, videovisningar, likes och delningar. TikTok ger dig också information om hur länge dina videos varar, genomsnittliga visningar per video och likes osv. Denna information är till stor hjälp när det gäller att spåra framgången för ditt TikTok- konto och er marknadsföring. Här kommer en kort lista på vad du behöver hålla koll på och vad det betyder:

- Impressions 
... är antalet gånger som ditt inlägg har setts. Detta är användbart för att mäta engagemanget i dina inlägg och hur ofta människor kommer över ditt innehåll.
- Reach 
... är antalet personer som har exponerats för ditt inlägg. Detta skiljer sig från impressions eftersom det bara handlar om hur många som har sett inlägget och inte hur många som faktiskt har engagerat sig i det. 
- Videovisningar 
... är antalet gånger som din video har spelats upp. Detta är utmärkt för att mäta engagemanget för dina videoinlägg och se vilka som är mest populära.

Psst...
Vill du har tips på verktyg som du kan använda för att mäta dina resultat i Tiktok?

•    Socialinsider.
•    Analisa.io.
•    Popsters.
•    Pentos.
•    Melody Socials.


Sådär! Då var du ett proffs på Tiktok🙃

 

Vill du veta mer om Goava?

Boka in en personlig rundtur i plattformen.

Boka demo