Vilken data får man i en Sales Intelligence plattform?

1 oktober 2019
Tillbaka till översikten

Vi får ofta frågan om vilken data en Sales Intelligence-plattform innehåller. Svaret är egentligen ganska enkelt, plattformen består av en företagsdatabas samt öppen & publik data. Det är dock inte helt enkelt att veta vilken typ av data som faller under respektive kategori, låt oss reda ut det – häng med!

Öppen data

Text från hemsidor

Ni vet precis som vi att SNI-koder inte gör hela jobbet. Genom att crawla företags hemsidor och sedan göra det möjligt att söka på ”vad säger de på sin hemsida” skapas möjligheten för B2B-organisationer att bli pricksäkra i sin prospektering.

Exempel: Genom att söka på olika språk kan ni få fram vilka marknader företaget vänder sig till.

Nyheter

Istället för att söka igenom alla nyhetssidor manuellt och riskera att dessutom missa hälften så sammanställer Sales Intelligence-plattformar alla nyheter i ett flöde. Fördelen? B2B-säljare slipper lämna plattformen och kan halvera tiden de lägger på research.

Förutom ovanstående kan även nyheterna användas som klockrena reason-to-call, så kallade datadrivna triggers.

Social media

Har företaget du vill bearbeta varit på kickoff nyss? Eller gjort något annat de själva valt att lyfta på sociala medier? Alla företag kommunicerar inte sina framgångar eller aktiviteter via press och nyheter utan många gör det på sociala medier. Addera ytterligare värde till er säljprocess genom att ha tillgång till vad företag gör på sociala medier.

Webbteknologier

När vi pratar om webbteknologier, syftar vi på en mängd olika verktyg och/eller plattformar som B2B-organisationer använder sig av. Det kan vara allt ifrån vilken livechatt de har på hemsidan, vilket marketing automation-system de använder, CMS-system, betallösningar och mycket mer.

Läs mer om hur B2B-organisationer kan dra nytta av pricksäkrare prospektering.

Kontaktuppgifter

Istället för att leta igenom hemsidor manuellt presenterat Sales Intelligence-plattformar kontaktuppgifter i gränssnittet. Kan se ut som nedan:

Publik data

Publik data är data som är offentlig men inte alltid går att hitta via en enkel googling. Genom att använda sig av en Sales Intelligence-plattform kan du prospektera med faktorer du annars behöver begära ut.

Bokslut/Ekonomisk data

Vi samlar in all ekonomisk data och bokslut om företagen. Hur många anställda är det i företaget, hur mycket omsätter de och är de lönsamma är bara några av nyckeltalen som finns i plattformen.

Adresser

Ska du på möte långt ifrån ert kontor och vill hitta företag som sitter på samma adress? Då är det perfekt att söka på samma geografiska område så att du kan slå flera flugor i en smäll.

Ägardata/huvudman/styrelse

Intresserar ditt företag sig för ägardata? Eller kanske undrar vem som sitter i styrelsen? Även denna information kan du hitta i en Sales Intelligence-plattform.

Koncernstruktur

Få en översikt om vilka bolag som ingår i en koncern och hitta tillhörande dotterbolag.

Registrerade varumärken

Många företag är enklare att identifiera via vilka varumärken man har registrerade. Nästan alla vet att Fanta hör till Coca Cola-koncernen men ibland är det inte lika självklart. Med hjälp av att ha tillgång till datan så missar man aldrig sambanden.

Fordonsinnehav

Hur många fordon, vilka slags modeller de innehar och när de är registrerade är mycket viktig data för många idag. I en Sales Intelligence-plattform gör vi det enkelt för dig att få en översikt av fordonsbeståndet.

Vill du veta mer om Goava?

Boka in en personlig rundtur i plattformen.

Boka demo