Varför du borde kombinera ditt CRM med en Sales Intelligence-plattform

22 december 2021
Tillbaka till översikten

Du har förmodligen inte missat termen Sales Intelligence, det vill säga att använda stora mängder information och avancerad analys för att effektivisera försäljningsprocessen.

Trots att många stött på termen Sales Intelligence är det fortfarande många som inte drar nytta av det i sin försäljning.

Ett sätt att göra det är att integrera sitt CRM med en Sales Intelligence-plattform och på så vis kan du maximera din effektivitet och du kan spara tid, få bättre insikter och arbeta smartare med er försäljning.

Fortfarande inte övertygad?

Vi listar tre fördelar med att integrera sitt CRM med en Sales Intelligence-plattform:

  1. Ett friktionsfritt flöde från prospekt till kund
  2. Ökad relevans genom bättre timing och snabbare reserach
  3. Ett mer städat CRM med tillförlitlig och uppdaterad data

Vad är Sales Intelligence?
Lampa

Innan vi dyker in på fördelarna med en integration, tänkte vi först kort reda ut vad Sales Intelligence är. Kortfattat så handlar Sales Intelligence om att samla in större mängder av data om prospekts och/eller kunder och analysera den för att sedan presentera information som kan hjälpa er att hitta, följa och förstå era prospekts och kunder bättre. Målet är att hjälpa företag att använda intern och extern information för att öka försäljningen och effektivisera säljprocessen.

1. Ett friktionsfritt flöde från prospekt till kund
En båt på havet

Slipp lägg ner tid på att importera ringlistor, leads som inte matchar er kundprofil och manuellt uppdatera ert CRM. När du integrerar ditt CRM med en Sales Intelligence-plattform skapas ett flöde hela vägen från prospekt till kund. Du får rekommendationer på vilka företag du borde bearbeta (i rangordning efter bästa matching) och får sedan in företagen i ert CRM utan någon vidare ansträngning.

2. Ett mer städat CRM med tillförlitlig och uppdaterad data
Dammsugare suger upp glitter från golvet

Trött på att hantera ytterligare en dubblett med saknad data eller att leta efter ett till organisationsnummer till företagskorten? Med en Sales Intelligence-plattform slipper du att dubbelkolla om er data är tillförlitlig och uppdaterad i ert CRM - plattformen löser det åt er. Så att ni kan fokusera på att arbeta effektivt med faktisk försäljning.

3. Ökad relevans genom bättre timing och snabbare research
Flera gråa paraplyn och ett rosa paraply

Syns du? Hörs du? Varje dag möts vi av enorma mängder intryck och budskap. Meddelanden på Linkedin, telefonsamtal, annonser, SMS, mailutskick… för att nämna några få. Hur når man igenom bruset? En lösning är att använda sig av unik data om era kunder och prospekts. Det hjälper er att hitta rätt timing och vara mer påläst och relevant i era dialoger.

För att kort sammanfatta - med Sales Intelligence kan du med hjälp av stora mängder information och avancerad analys effektivisera er försäljning. Genom att exempelvis integrera ert CRM med en Sales Intelligence-plattform som Goava kan du kan du spara tid, få bättre insikter och arbeta smartare med er försäljning.

Vill du veta mer om Goava?

Boka in en personlig rundtur i plattformen.

Boka demo