The FOMO Show - 4 tips för att överträffa säljbudget

17 augusti 2022
Tillbaka till översikten

Så många alternativ. Fester, event och AW:s att gå på men du bestämde dig för att stanna hemma och binge:a den senaste Netflix serien. Även om du njuter av att sitta hemma i din pyjamas och moffa i dig chips så kryper ändå känslan av FOMO fram. Fattade du fel beslut?

Fear of missing out är något vi alla har känt och det är även vanligt inom B2B-världen. Men tro det eller ej så kan du använda FOMO till din fördel och öka din B2B-försäljning i processen. Därför har vi samlat massa smarta tips för att du ska slippa känna att du missar något.

Håll koll på dina konkurrenter
För att undvika FOMO är det viktigt att hålla koll på dina konkurrenter. Vad är deras styrkor och svagheter, och vad kan du identifiera i deras process som kan vara gynnsamt för dig? Detta gäller särskilt dig som är ny inom branschen och vill komma igång med din B2B-försäljningskarriär. Om du även är del av en nyare försäljningsorganisation kommer du sannolikt att möta hårdare konkurrens än mer etablerade organisationer. Så försök att alltid ligga steget före och ha koll på dina konkurrenter. Vilka kunder har de? Hur konverterar de potentiella kunder? Vad spenderar de på sin annonsering?

Var inte rädd för att testa nya strategier
Det kan vara frestande att försöka konkurrera med en säljstrategi som redan har visat sig vara framgångsrik för dina konkurrenter och tänk vad skönt att slippa behöva fila på en helt ny strategi. Detta är dock ofta ett recept för katastrof. Om dina konkurrenter har varit framgångsrika med en strategi finns det ingen garanti att samma tillvägagångssätt kommer att fungera för dig. Var därför inte rädd för att experimentera med nya strategier anpassat för just era behov. Om du inte kan slå dina konkurrenters pris, försök att erbjuda bättre värde för samma peng. Du har inget att förlora på att experimentera och testa nya strategier, om du misslyckas kan du alltid gå tillbaka till ritbordet. Det enda sättet att bli bättre är att fortsätta prova nya saker.

Uppgradera ditt mail-game
Ett starkt nyhetsbrev är ett bra sätt att inkludera potentiella kunder i din verksamhet och gör att du kan använda FOMO till din fördel!

Genom att hålla potentiella kunder uppdaterade med ett nyhetsbrev kommer dom inte bara känna sig sedda men de kommer även få en bättre insyn i verksamheten. Naturligtvis måste nyhetsbreven vara relevanta för din aktuella kundbas. Fundera på om regelbundna mail som lyfter fram händelser eller erbjudanden skulle vara värdefullt för era kunder.

Nyhetsbrev är inte bara värdefullt för era kunder utan är även ett bra sätt att hålla ditt namn top of mind men kan även driva försäljning från annat håll. Nyhetsbrev är även ett bra verktyg för att hantera FOMO under försäljningscykler. Framförallt om du har att göra med långa försäljningsprocesser då du kan använda nyhetsbreven för att hålla potentiella kunder uppdaterade under deras köpresa. De slipper känna någon FOMO vilket kan hindra dem från att söka sig till någon annan.

Nyhetsbrev kan även användas för att öka trafiken till din webbplats och dina försäljningssiffror i processen. Om en potentiell kund är nyfiken på din produkt eller tjänst men inte redo att konvertera, kan du leda dom till din webbplats istället och förse dom med information som hjälper dom att fatta ett beslut.

Var inte rädd för att skaka om saker och ting
Slutligen, var inte rädd för att skaka om saker och ting som B2B-försäljare. Testa nya taktiker och experimentera med nya strategier. Även om det är viktigt att hålla ett öga på dina konkurrenter och lära av deras framgångar och misslyckanden, är det också viktigt att vara villig att prova nya saker. Med ny teknik och innovativa lösningar finns det alltid nya sätt att närma sig försäljning och nya strategier att prova, oavsett hur etablerad du är inom branschen så kan du alltid bli bättre!

Det här fixar du!😌

Vill du veta mer om Goava?

Boka in en personlig rundtur i plattformen.

Boka demo