To chattbot or not to chattbot

24 oktober 2022
Tillbaka till översikten

Vill du öka din försäljning och göra dina kunder nöjdare? Då bör du överväga att börja använda en chattbot🤖 En chattbot är en AI-lösning som kan användas på t.ex. en hemsida och är till för att underlätta och hjälpa potentiella kunder vid frågor. Chattboten efterliknar ett mänskligt beteende och gör det enklare att interagera med kunden. Det har även blivit alltmer vanligt att företag använder chattbots som försäljnings- eller kundtjänstverktyg.

Vad har man en chattbot till för? 
Chattbots förändrar hur varumärken interagerar med sina kunder. Medan vissa hävdar att det bara är ännu en teknik för kommunikation, tror andra att det är framtiden för affärskommunikation. Det uppskattas att 80 % av interaktioner inom kundtjänst kommer att ske genom chattbotar. Toppvarumärken som Sephora, Burger King, United Airlines och Ford har redan införlivat chattrobotar i sina verksamheter. Även om chattbotar inte är sedvanligt kan företag redan se fördelarna med att använda chattrobotar.

Hur kan en chattbot hjälpa dig att öka din försäljning?
En chattbot är ett utmärkt verktyg för att öka din försäljning. De är tillgängliga dygnet runt, 365 dagar om året, OCH kan ge dig en bättre uppfattning om vad dina kunder vill ha. Detta innebär att du kan anpassa och förbättra din produkt eller tjänst. De kan också hjälpa dig att jobba mer effektivt och spara pengar då chattbotten kan besvara enklare frågor samtidigt som dom kan hjälpa till att stötta upp under kundresan.

Det finns olika sätt du kan integrera chattbots i ditt företag för att öka din försäljning. Här är några idéer som du kan prova! Chattbots används ofta för att ersätta telefonsamtal. Människor är mer benägna att använda dom eftersom de känner sig mer bekväma när de chattar med en bot än när de pratar med en säljare. Därför skapar man en enklare och tryggare miljö för kunden som lättare leder till stängda affärer.

Chattbots hjälper dig även att hitta nya leads och ta reda på vad dina kunder vill ha. Detta kan hjälpa dig att skapa bättre innehåll för din webbplats, blogginlägg, etc. för att tydligare rikta in dig mot just din målgrupp och sälja mer. Därför kommer det inte bara bli enklare att förbättra er kundservice men även justera och förbättra er produkt eller tjänst.

Skapa en anpassad bot för din viktigaste produkt eller tjänst
Om du vill generera försäljning från din chattbot MÅSTE du skapa en anpassad bot för din viktigaste produkt eller tjänst. Utnyttja den data ni sitter på om användarnas beteende för att skapa den optimala chattbotten. Användardata är data som visar vem som använder din produkt och hur dom använder den. Genom att mäta exakt vad dina kunder vill ha kan du skapa bättre produkter och tjänster samtidigt som du får större insikter om deras köpvanor. Det gör att du kan fokusera på de viktigaste kunderna och ge dem den bästa möjliga upplevelsen, och anpassa dig utefter deras behov och krav. Detta kommer att hjälpa dig att utveckla ditt företag, produkt och tjänst samtidigt som du kommer få in fler kunder.

Behöver du inspo till din chattbot? Kika på Goavas i det högra hörnet🤖Vill du veta mer om Goava?

Boka in en personlig rundtur i plattformen.

Boka demo