Varumärket, individen och tekniken - Goava Sales Intelligence

22 april 2018
Tillbaka till översikten

2018 – det finns nästintill obegränsade möjligheter till att skräddarsy kampanjer ner till individnivå. Allt fler moment inom både sälj och marknadsföring automatiseras. Men något som inte har förändrats i takt med tekniken är vårt behov av relationer, både till människor och varumärken. Relationer och lojalitet formas i vårt sinne av möten med människor och inte i en teknisk lösning.

Du som jobbar med sälj och marknadsföring kan använda tekniken som ett sätt att nå ut med ditt budskap effektivare. Men du får inte glömma att bygga relationen till köparen! Rätt balans mellan det personliga och det effektiva ger det vinnande konceptet. Här kommer våra bästa tre tips när det kommer till personlig B2B-försäljning!

1. Fokusera på värdet

Förr var säljaren experten som satt på alla prislistor, kundrecensioner och information om konkurrenterna. Men idag visar t ex Google att närmare 90% av alla B2B-köpare gör grundlig research med minst 12 sökningar innan de engagerar sig med säljare. I och med tekniken så är både säljaren och köparen idag mer upplysta, vilket gör att dealen avgörs av förmågan att upptäcka och förmedla mervärdet.

2. Satsa på den personliga kontakten

Tekniken ger oss fantastiska möjligheter, men kan ibland komma i vägen för den personliga relationen. Ett exempel är användandet av chatbots. Även fast det är effektivt och modernt, så behöver potentiella kunder ibland ett telefonnummer för att kunna prata med en annan människa. Värdefull information ska finnas tillgänglig på relevanta plattformar, men för att visa att du värdesätter den personliga kontakten, så bör du som säljare vara nåbar över telefon.

3. Nå ut med ditt budskap

Vi har tidigare skrivit om social selling och varför det är så viktigt. Använd tekniken för att nå ut med ditt budskap till rätt personer. Idag har det, till exempel, aldrig varit enklare att skapa videor, vilket också ökar i betydelse i B2B-sammanhang. Hälften av alla B2B köpare tittar på minst 30 minuter av relevant videoinnehåll i varje köpprocess. Gör som andra duktiga säljare, öka din försäljning genom att visa att du är en värdefull partner med mycket kunskap. För att nå ut till rätt leads så använder vi oss av vårt insiktsverktyg, Goava Discover. Den prospekterar åt dig!

En duktig B2B-säljare idag omfamnar ny teknik och dela med sig av nya idéer, samtidigt som du kommunicerar effektivt och utnyttjar den data som finns tillgänglig för dig. Även fast dina kunder idag har tillgång till mer information än någonsin tidigare, så betyder inte det att det är enkelt att tolka informationen alla gånger. Gör informationen relevant för dina kunders unika situation. Tekniken går framåt – men behovet av en personlig relation är viktigare än någonsin!

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig? Hör av dig till oss!

Vill du veta mer om Goava?

Boka in en personlig rundtur i plattformen.

Boka demo