6 tips kring prospektering inom rekrytering & bemanning

2 mars 2021
Tillbaka till översikten

Tid, hög konkurrens och timing är tre vanliga utmaningar som många som arbetar med försäljning och främst med nykundsbearbetning inom rekrytering och bemanning står inför. Vi listar våra 6 bästa prospekteringstips för att underlätta för dig att veta när det är dags att agera!

Att arbeta med försäljning och nykundsbearbetning inom rekrytering och bemanning är minst sagt tufft. Det är hård konkurrens och en ständig kamp mot den tickande klockan och att hitta rätt timing. Vi har samlat våra bästa tips kring prospektering så du aldrig missar en affärsmöjlighet igen! 

6 signaler att agera på:
1. Byte av person på ledande position
2. Förvärv eller fusioner
3. De söker aktivt efter personal
4. Stark tillväxt
5. Extern finansiering
6. Priser och utmärkelse

1. Byte av person på ledande position

Kanske en no-brainer, men värt att påminnas om. När en ny person kommer in som ex. VD, HR-chef eller på en annan ledande position inom bolaget så gör företag ofta om sin personalstruktur. Här gäller det att vara först på plats.

2. Förvärv eller fusioner

Föreställ dig alla interna system som behöver kombineras och slås ihop så som lönesystem, tidrapportering, CRM etc. Listan kan göras lång. Dessutom sker arbetet parallellt med att se över alla interna processer och inte minst erbjudandet ut mot marknaden. Den kompetens och de resurser som inte finns inom bolaget kommer att inom kort efterfrågas....

3. De söker aktivt efter personal

Det är ofta tuffare än man tror att hitta rätt person till rätt jobb. Företag som idag aktivt söker efter ny kompetens inser ofta att det är både tidskrävande och tufft att hitta rätt. Här kan du med fördel hålla ett öga på de företag som söker aktivt efter ny kompetens, men även de som tidigare har sökt mycket personal.

4. Stark tillväxt

Företag som har gjort ett starkt resultat och växer stadigt kommer förmodligen fortsätta att göra det. Med det sagt kommer de troligtvis att behöva fler resurser och kompetenser inom bolaget, vilket ger dig och ditt bolag möjligheter att hjälpa till. Finns det något bättre än att växa tillsammans?

5. Extern finansiering

Denna punkt går lite hand i hand med den föregående punkten -  det vill säga starkt tillväxt. Om ett bolag tagit in nytt kapital behöver de ofta rekrytera mer personal. Inga konstigheter!

6. Priser och utmärkelse

Sist men inte minst mjuka nyheter så som priser och utmärkelser kan ha en stor effekt. Visa att du bryr dig. Håll koll på priser, utmärkelser eller liknande som ger dig en bra ingång och Reason to Speak.

Lycka till!

Vill du veta mer om Goava?

Boka in en personlig rundtur i plattformen.

Boka demo