Enento Group gör en initial investering om 38 miljoner kronor

23 juni 2021
Tillbaka till översikten

Den nordiska affärs- och kreditinformationskoncernen Enento Group genomför nu en strategisk investering i det svenska tillväxtbolaget Goava Sales Intelligence AB och kliver samtidigt in som största ägare i företaget. Partnerskapet innebär att Enento Group, med en initial investering om 38 miljoner kronor, nu äger 38,3% av Goava och tar plats i Goavas styrelse. Enento har rätt att bli majoritetsägare i framtiden.

Enento group och Goavas Anders Frimodig och Jonas Ehne

Från vänster: Anders Frimodig och Jonas Ehne

Goava och Enento Group har haft ett nära samarbete en längre tid när det gäller datautbyte. Från och med idag fördjupas samarbetet genom partnerskap som innebär att Enento Group gör en initial investering på 38 miljoner kronor i bolaget. Enento Group har i och med detta en ägarandel om 38,3% i Goava, med option att under 2025 förvärva bolaget till 100%.

- Vår gemensamma ambition är att ge varje nordisk B2B säljare möjlighet att arbeta effektivt och datadrivet genom att kombinera och integrera förstklassig strukturerad och ostrukturerad data från smarta Sales Intelligence-tjänster. Denna investering är dessutom ett viktigt strategiskt steg för oss på resan att bli ledande i Norden inom affärsinformation då vi får tillgång till ny data och utökar vår analysförmåga. Det kommer att bidra till vår innovationskraft och accelerera vår tjänsteutveckling, säger Anders Frimodig, produktchef affärsinformation inom Enento Group.

Investeringen innebär en möjlighet för Enento Group att addera en unik Sales Intelligence-tjänst till sin portfölj. För Goava innebär samarbetet en möjlighet att växa nordiskt genom tillgång till en större marknad. Partnerskapet innebär också att Goava kan addera ny högkvalitativ data i sina tjänster samt möjligheten att nå nya användare genom Enento Groups ledande marknadsföringskanaler som till exempel Allabolag och Proff med totalt över 6 miljoner unika besökare per månad i Norden.

- Relevans är nyckelordet för modernt B2B-sälj. Företag i Norden investerar alltmer i data och inom CRM för att säkerställa sin konkurrenskraft. Med AI och Machine Learning rekommenderar Goava vilka företag man borde bearbeta samt berikar kundernas CRM med värdefull data och insikter. Vi vill hjälpa Nordens alla B2B-säljare att arbeta mer effektivt och datadrivet. Tack vare partnerskapet med Enento får vi inte bara tillgång till marknadsledande data, utan även tillgång till dominerande marknadskanaler som Allabolag och Proff, där vi kan nå ut med våra datadrivna insikter till miljontals användare, säger Jonas Ehne, vd och grundare av Goava Sales Intelligence AB.

- Vi tror att vår kompetens inom AI och Sales Tech är en perfekt match med Enentos breda räckvidd och högkvalitativa data, tillägger Henrik Stridsberg, medgrundare och styrelseordförande i Goava Sales Intelligence AB.

För mer information, kontakta

Anders Frimodig, Produktchef affärsinformation Enento Group
070-180 01 69, anders.frimodig@uc.se

Karin Arrenfeldt, pr- och kommunikationsansvarig Enento Group
073-914 84 31, karin.arrenfeldt@uc.se

Jonas Ehne, vd och grundare Goava Sales Intelligence AB
070-298 35 34, jonas.ehne@goava.com

Om Enento Group

Enento Group är ett nordiskt affärs- och kreditinformationsföretag som försett företag med data, information och kunskap sedan 1905. Enento samlar in och omvandlar data och information till analyserade datamodeller och insikter som används i interaktioner mellan människor, företag och samhället i stort och hjälper företag och konsumenter i dagliga finansiella beslutsprocesser. Enento Group är verksamma under varumärkena UC, Allabolag och Proff i Sverige, under varumärket Proff i Danmark och Norge samt i Finland under varumärkena Emaileri och Asiakasiteto. Företaget har 425 anställda i Norden och hade 2020 en nettoomsättning på 151,3 MEUR och är noterat på Nasdaq Helsinki med tickern ENENTO.

Om Goava

Goava Sales Intelligence AB, med huvudkontor i Stockholm grundades 2016 och har 14 anställda samt 15 externa mjukvaruutvecklare. Goavas tjänsteerbjudande Sales Intelligence syftar till att förbättra säljeffektiviteten genom att ge B2B säljare mer tid att fokusera på att sälja till rätt företag. Tjänsterna kopplar kundens egen intelligence på sin kundbas från dess CRM till den öppna och offentliga informationen samt strukturerad officiell data om varje företag på marknaden för att skapa insikter. För närvarande har man mer än 140 kunder, främst på svenska marknaden.

Vill du veta mer om Goava?

Boka in en personlig rundtur i plattformen.

Boka demo