Med Goava hinner Senzum dubbelt så mycket på en vecka

18 maj 2022
Tillbaka till översikten

Idag hinner Senzum med dubbelt så mycket på en vecka tack vare Goava. Då de hittat ett mer effektivt arbetssätt under hela kundresan. Allt i från att hitta rätt företag att bearbeta, nå fram genom bruset till att bygga relationer med befintliga kunder.

Therese FranzenFamiljärt bolag som brinner för kundservice

Senzum brinner för att hjälpa människor och är experter på kundservice och har över 25 års erfarenhet av outsourcad kundservice och tekniklösningar.

Senzum grundades redan 1994, i Linköping, med namnet Telesupport för att hjälpa Ericsson (som senare blev Sony Mobile) med teknisk support. 2018 bytte Senzum majoritetsägare och ägs nu till 80% av Private Equity-fonden Hortus och resterande andel av vissa medarbetare i organisationen. Det har gjort dem både starkare, gett dem ökat fokus samt mer rörlighet i organisationen.-Vi brinner verkligen för kundservice! Vi är ett familjärt och personligt företag med fokus på kunden. En fördel med att vara en mindre organisation är att vi kan vara snabbfotade och skräddarsy våra avtal, säger Therese Franzén, CEO på Senzum.

Svårt att få tiden att räcka till och nå igenom bruset
En utmaning som Senzum stod inför var att de la ner mycket tid på att hitta nya kunder och kontakta dessa. De upplevde att det var svårt att nå igenom bruset när de väl tog kontakt med sina prospekts.

- Innan vi började använda Goava så gjorde vi allt manuellt från att söka efter företag att kontakta till att ta kontakt och att sedan lägga in allt i vårt CRM. Vilket tog upp mycket av vår tid. Vi testade även ett tag att använda oss av massutskick för att spara tid, men upplevde att vi inte fick det resultat och den kvalité som vi önskade, säger Therese Franzén, CEO på Senzum.

Med ett nytt arbetssätt hinner de dubbelt så mycket på en vecka
Idag har Senzum ändrat sitt arbetssätt och arbetar mer tidseffektivt då de med hjälp av Goava får all information samlat på ett och samma ställe.

- Nu hinner vi med dubbelt så mycket på en vecka tack vare Goava. Då vi har ett mer effektivt arbetssätt under hela kundresan. Allt från att hitta rätt företag att bearbeta, till att nå fram genom bruset till att bygga relationen med befintliga kunder, säger Therese Franzén, CEO på Senzum.

Senzum fortsätter att betona vikten att vara relevant när de tar kontakt med sina prospekt. Då de arbetar med relationsbyggande försäljning med långa säljcykler. De skickar även färre mejl idag men mer personliga och relevanta vilket resulterar i en bättre och högre hit-rate.

- Jag är ett stort fan av nyheterna om företag och rekryteringsannonserna som man får samlade på ett och samma ställe i Goava. Förutom att de hjälper oss att få bättre ingångar och vara mer relevanta i våra dialoger med våra befintliga kunder och prospekts, så ger informationen i ex. rekryteringsannonserna oss en bättre förståelse för hela branschen i vad deras behov är just nu, säger Therese Franzén, CEO på Senzum.

Läs mer om hur Goava Explore  hjälper dig att vara påläst och relevant

Snabbt och lätt att komma igång
Senzum kände redan från start att det var en bra matchning med Goava och uppskattar att plattformen var enkel att komma igång med.

- Vi kände från första start att vi var en bra matchning med Goava. Då vi har lite liknande grundvärderingar och verkligen bryr oss om våra kunder. Sedan start har det varit enkelt att komma igång med plattformen, tack vare en gedigen onboarding. Alla som vi har haft kontakt med på Goava har varit väldigt lätta att ha och göra med och professionella. Vi är supernöjda med Goava, avslutar Therese Franzén, CEO på Senzum.

Skärmavbild 2022-05-16 kl. 15.16.10

Läs mer om Goavas onboarding-process

 

Vill du veta mer om Goava?

Boka in en personlig rundtur i plattformen.

Boka demo