Effektivitet i fokus: Så minskar K3 Travel arbetsbördan och ökar säljarnas framgång med Goava

1 februari 2024
Tillbaka till översikten

 

Kort om Fieldly Bransch SaaS Antal säljare 10 Aktiva marknader Sverige och Polen Huvudkontor Helsingborg CRM Hubspot (2)

Bakgrund
K3 Travel är ett av Skandinaviens ledande företag för smarta affärsresor. Med sina två tjänster, Affärsresebyrån och Hotel Express, erbjuder de skräddarsydda lösningar för att underlätta och förbättra företagsresor. K3 Travel strävar efter att ta affärsresor till en ny nivå av effektivitet och bekvämlighet för sina kunder.


Utmaning

Som många andra B2B-företag kämpade K3 Travel med att hitta en smidig och effektiv metod för att identifiera rätt företag att kontakta och att kontinuerligt hålla koll förändringar hos sina kunder.  Själva processen för att hitta rätt företag var väldigt långsamt.

Det tog i stort sett en hel förmiddag att hitta företag att kontakta under veckan, och utfallet blev inte så bra heller, berättar Douglas Bjerleus, Försäljningschef K3 Travel.   

En annan utmaning var att kontinuerligt hålla koll på  förändringar hos sina kunder som t.ex. att de byter VD, en sammanslagning eller ett uppköp, som alla är bra signaler för att veta när det är dags att ta kontakt. Tyvärr fick de tidigare dessa signaler alldeles för sent vilket många gånger ledde fram till att man tappade både affärer likväl som kunder. Med en önskan om att förbättra sin prospekteringsprocess och få fler insikter, vände de sig till Goava för att optimera sin försäljningsstrategi.

Lösning
En del i lösningen har varit att optimera K3 Travels prospekteringsstrategi. Deras säljare har framgångsrikt använt Goava för att identifiera potentiella kunder inom sitt segment. En annan del i lösningen har varit att hjälpa de säljare som arbetar mer dedikerat mot större företag. Där är det extra viktigt att hålla koll på vad som händer hos företaget för att snabbt kunna agera på värdefull information, vilket är otroligt värdefullt för K3 Travel. Det underlättar och effektiviserar säljarnas arbete genom att inte behöva gå in på varje företags hemsida eller själv behöva söka sig fram till olika händelser.


“Vi märker att vi får bra och positiv respons när vi är proaktiva. Ibland är det till och med så att vi vet om när det skett någon förändring  innan företaget vet om det själva”. 
 
Douglas Bjerleus, Försäljningschef på K3 Travel
Douglas Bjerleus K3 travel

 

Resultat
Användandet av  Goava har gett mätbara resultat för K3 Travel. Tidsbesparingen var tydlig, och de noterade en ökad tillströmning av kunder inom mellansektorn. Genom att pricka rätt företag och undvika onödiga möten har de upplevt en ökning av affärsmöjligheter och försäljning. De arbete som tidigare krävde två säljare, kräver nu bara en. Så pass stor skillnad gör det att de nu prickar rätt och inte tar onödiga möten. Goavas fritextsökning och möjlighet att pinpointa företag med sökord har varit ovärderlig för att smidigt hitta de rätta prospekten.

Douglas på K3 Travel ger också höga poäng till Goavas support och personliga engagemang, vilket har varit avgörande för att få deras säljteam att använda systemet effektivt. Han rekommenderar att företag noga överväger hur en tjänst kan stötta Försäljningschefen eller VD:n när de utvärderar nya system. K3 Travel konstaterar att skriva ett avtal är enkelt, men det verkliga värdet ligger i hur företaget stöttar övergången och användningen av den nya lösningen.

"I en tid av många kostnadsbesparingar så har jag hållit hårt vid att vi vill ha kvar Goava. Om vi skulle ta bort Goava så skulle vi istället behöva anställa fler säljare och det skulle nog inte bli lika bra heller”. 

Douglas Bjerleus, Försäljningschef på K3 Travel

 

Vill du veta mer om Goava?

Boka in en personlig rundtur i plattformen.

Boka demo